Sfaturi pentru casa si gradina

Cum se inmulteste copacul banilor

Publicat: 22 feb. 2018

Cunoscuta sub numele de ”Copacul Banilor” sau ”Arborele de Jad”, Crassula ovata este o planta frumoasa folosita adesea in tehnica Feng Shui. Este asociata cu belsugul, bogatia si norocul. Crassula Ovata face parte din categoria planteor suculente. Pentru a se dezvolta corespunzator, Crassula are nevoie de foarte multa lumina. Asadar, se recomanda sa asezi planta intr-o incapere foarte bine aerisita unde lumina patrunde constant.

In perioada rece, in special iarna, plantei ii place sa fie asezata cat mai aproape de geam. Ai grija insa in anotimpul cald, atunci cand sorele este foarte puternic, deoarece Crassulei nu-i place sa stea prea mult timp in bataia directa a soarelui. Ea va trebui mutata treptat la lumina puternica. In soare direct, Crassula isi inroseste extremitatea frunzei. Lumina ii influenteaza dezvoltarea si inflorirea. Florile apar sunt sub forma unor mici stele, de culoare alb-roziu, sunt grupate in inflorescente la extremitatile tulpinilor. Infloreste primavara si toamna tarziu.

Pentru a creste frumos, Copacul banilor are nevoie de o temperatura constanta pe tot parcursul anului, temperatura ideala fiind intre 22 si 26 grade Celsius. Cum se tunde copacul banilor
Crassula se uda rar, cu putina apa, iar intre doua udari pamantul trebuie sa se usuce complet. In sezonul cald ii ajunge o udare pe saptamana, iar in sezonul rece o udare la 3 saptamani, in functie de temperatura din jurul ei.

Cert este ca nu ii place umezeala. In cazul umiditatii excesive apar pete si putregai pe frunze si tulpini. Dupa ce creste, Crassula are nevoie de transplantare intr-un ghiveci mai marisor, pentru a se putea dezvolta corespunzator. Se recomanda sa o tundeti primavara, pentru a se indesa si pentru a stimula ingrosarea tulpinilor. Ea se tunde si se ingrijeste urmand arta bonsailor.

Cum se inmulteste Copacul banilor

Copacul banilor este foarte usor de inmultit. Astfel, se inmulteste prin butasi de frunze sau ramuri, in orice anotimp, mai putin iarna. Dupa ce ati colectat butasul, acesta trebuie lasat sa se usuce pe locul taieturii timp de 2-3 zile, dupa care se planteaza in pamant amestecat cu nisip, umezit putin. Trebuie sa va asigurati ca pamantul are un drenaj foarte bun, pamant special pentru plantele suculente pe care il puteti cumpara din magazine.

Ce sa faci ca sa ai noroc si sa atragi bani

Frunzele carnoase ale Arborelui de Jad contin uleiuri eterice care stimuleaza activitatea buna a creierului si mareste capacitatea fizica a persoanei care o ingrijeste. In tehnica Feng Shui, se recomanda ca, inainte de a sadi planta, sa pui in ghiveci 6 monede si sa te gandesti la o persoana de succes, sanatoasa si bogata. Atunci cand uzi arborele de jad, trebuie sa-ti aminteste-ti de aceasta imagine, cat mai clar, pentru ca acest exercitiu iti va aduce succesul. Daca ai deja aceasta planta in casa, dar nu ai urmat procedeul, poti sa pui acum o moneda in ghiveciul acesteia si sa te gandesti la succes.loading...

Adauga un comentariu