Local

Cum se introduc drogurile în Penitenciarul Iași? Iată metoda la care a apelat o domnișoară pentru a-i satisface poftele iubitului său, aflat la „durere”! Credea că nu va fi căutată chiar acolo! (Exclusiv)

Publicat: 07 apr. 2021
Sediul Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași și hașiș într-o bucată de staniol
O minoră a scăpat de închisoare, după ce a încercat să-i ducă iubitului canabis în Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași

Judecătorii au pedepsit o minoră din Iași, după ce aceasta a fost prinsă cu rezină de canabis în interiorul penitenciarului. Totuși, Daniela Gabriela M. a scăpat de pușcărie, dat fiind faptul că, la data comiterii faptei, avea 16 ani. La audieri, adolescenta a povestit că voia să îi facă o surpriză iubitului ei, care era încarcerat în pușcăria din Copou

O fată de 16 ani a fost prinsă în timp ce încerca să îi ducă un pachețel cu canabis iubitului ei, în Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași! Minora a declarat la audieri că voia să-i facă un cadou iubitului de ziua lui!
Astfel, recent, minora a fost pedepsită de magistrați. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași i-au aplicat Danielei Gabriela M. măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice, pe o durată de 6 luni, sub coordonarea Serviciului de Probațiune Iași, pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc. În plus, magistrații ieșeni au dispus confiscarea de la aceasta a cantității de substanțe interzise descoperite de oamenii legii.

Unde a ascuns drogurile tânăra din Iași care își vizita iubitul în pușcărie

Procesul minorei Daniela Gabriela M. a început pe 22 septembrie 2020. Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Iași au trimis-o în judecată pe adolescentă pentru trafic de droguri de risc.

„Pe 14 aprilie 2019, inculpata a introdus în Penitenciarul Iași droguri de risc, respectiv cantitatea de 2,26 grame de rezină de canabis, disimulată în interiorul încălțămintei (sub branțul pantofului sport cu care era încălțată), ce urma a-i fi remisă prietenului acesteia, Alin B., consumator de canabis, ce era încarcerat, fiind arestat preventiv într-un dosar în faza de judecată, unde a fost cercetat pentru infracțiuni de competența DIICOT (printre altele, efectuarea de operațiuni cu substanțe psihoactive și deținerea de droguri de risc în vederea consumului). Inculpata a fost descoperită din cauza stării de agitație în sala de vizite a Penitenciarului Iași, cu ocazia controlului antitero efectuat de către lucrătorii de penitenciar înainte de acordarea vizitei persoanei încarcerate amintite”, au menționat anchetatorii ieșeni.

Ce a spus minora din Iași după ce a fost prinsă

La audieri, minora a povestit că, din ianuarie 2019, a fost în vizită la Penitenciarul Iași la iubitul ei, Alin B., cu o frecvență de cel puțin o dată pe lună.

„Din 2016, când aveam 14 ani, am început o relație de prietenie cu Alin B., ce locuiește în zona Podul de Piatră. Din 2016 m-am mutat la apartamentul prietenului meu, ce locuia împreună cu tatăl său și soția acestuia. Prietenul meu era consumator de canabis și de produse susceptibile a avea efecte psihoactive din 2016. În 2018, prin luna iunie, am luat decizia de a consuma canabis, dar fără a-i spune inițial prietenului meu, sens în care m-am deplasat în zona cartierului Cicoarei-Dallas și am cumpărat de la o persoană necunoscută un gram de muguri de canabis, pe care am plătit suma de 60 de lei.

Din gramul cumpărat am folosit o mică parte și mi-am confecționat o țigară de canabis, pe care am consumat-o pe stradă, în drumul spre casă. Restul cantității l-am fumat în zilele următoare în apartament. Am abandonat școala și, în cursul anului 2018, eram fără ocupație. În octombrie 2018 a avut loc o percheziție la domiciliul prietenului meu, ocazie cu care toți, în afară de mine, din acel apartament au fost arestați”, a relatat adolescenta din Iași.

Aceasta a adăugat că, pe 14 aprilie 2019, a decis să meargă în vizită la prietenul ei, în Penitenciarul Iași, de ziua lui. Aceasta a cumpărat rezină de canabis de la o persoană necunoscută din cartierul Dallas și a ascuns drogurile în pantofii tip sport. Numai că, din cauza agitației, minora a fost controlată, iar agenții au descoperit drogurile.

Comentarii
  • Infractorul tot infractor rămâne! Și în mare parte nu se potolesc niciodată datorita faptului că nu le este frică de pedepse, de justiție. Nu există puterea exemplului în asa fel încât sa le fie frică și sa nu facă astfel de fapte. Suntem deja în era infratorilor si a infracțiunilor, al dostrugerii societății civile de însuși membrii societăți civile3 si oe fondul neaplicarii legii în mod corespunzător și unitar.

Adauga un comentariu