Culinar

Cum se mănâncă mango. Ce poți pregăti din acest fruct exotic

Publicat: 06 iun. 2022
mango taiat si mango intreg pe o masa
Acest fruct se caracterizează printr-un indice glicemic scăzut, deci poate și trebuie consumat în diabet

Pentru regiunea noastră, fructele exotice sunt neobișnuite din acest motiv este bine să știi cum se mănâncă mango. În acest articol, vom arunca o privire mai atentă asupra cât de util este acest fruct, cum să-l folosești corect și care sunt rețetele populare.

Mango este o sursă excelentă de minerale, vitamine, fibre și antioxidanți. Lista proprietăților sale utile este destul de mare, iată câteva dintre ele. Întărirea sistemului imunitar, protejarea organismului de diverse infecții și viruși. Este un real ajutor pentru tractul digestiv și ficat. Consumul regulat de mango în alimentație va ajuta la evitarea constipației și la stabilirea unui scaun normal, precum și la promovarea unei mai bune absorbții a proteinelor. Acest fruct se caracterizează printr-un indice glicemic scăzut, deci poate și trebuie consumat în diabet și atunci când suferi de colesterol mărit. Mango face față bine complicațiilor pe care le-a implicat această boală. În prevenirea și tratamentul bolilor oculare. De exemplu, sindromul de ochi uscat, arsuri și mâncărimi ale membranei mucoase, orbire nocturnă. De asemenea, mango inhibă dezvoltarea proceselor de îmbătrânire.

un mango intreg si unul taiat intr-un vas din lemn
Conform a celei de a doua metode trebuie să curățați mango ca pe un cartof, tăind pielea într-un strat subțire

Cum se mănâncă mango. Trei moduri diferite de a tăia fructul

Există trei moduri de a mânca mango. Să aruncăm o privire mai atentă la fiecare dintre ele. Astfel, pentru a tăia mango conform metodei numărul unu este bine să pui mango pe o farfurie. Este important să folosiți o farfurie, astfel încât sucul să rămână în ea. Țineți fructele în poziție verticală și tăiați-l cu un cuțit ascuțit. Împărțiți fructele în trei părți: miezul cu sâmbure și două jumătăți cu pulpa. În fiecare jumătate cu pulpă, este necesar să desenați o zăbrele cu un cuțit fără a lovi coaja. Apoi întoarceți-l pe dos și tăiați cuburile într-o farfurie. Ulterior, bucurați-vă de gustul grozav a acestui fruct.

mango taiat si mango intreg pe o masa
Consumul regulat de mango în alimentație va ajuta la evitarea constipației și la stabilirea unui scaun normal, precum și la promovarea unei mai bune absorbții a proteinelo

Conform a celei de a doua metode trebuie să curățați mango ca pe un cartof, tăind pielea într-un strat subțire. Apoi ușor, fără a strânge fructele, tăiați pulpa în jurul osului. Puteți face bucăți mici sau puteți tăia în două semicercuri. Depinde de gradul de coacere al fructului și de priceperea celui care folosește cuțitul.

Metoda numărul 3 este numită și „clasică” sau „sângeroasă”, amintind de triburile sălbatice pentru care mango era hrana de zi cu zi. Fructul se curăță de coajă și se mănâncă imediat. Principalul lucru este să puneți ceva mai simplu și să faceți aprovizionare cu cârpe pentru curățarea viitoare.

Rețete cu mango. Cum să pregătești o gustare sănătoasă și delicioasă

Gătitul modern este plin de multe rețete care folosesc mango. Nu se consumă doar crud, ci și murat, folosit la gustări, adăugat la băuturi, deserturi, înghețată, salate și chiar se prepară diverse sosuri. Una dintre cele mai populare rețete este cocktail mango lassi. Pentru a pregăti acest deliciu luați pulpa a doi mango, tăiați cubulețe, puneți într-un blender, împreună cu două pahare de iaurt și adăugați 100 g de zahăr. Se amestecă timp de 10 secunde, apoi se adaugă cuburi de gheață și se bate până la omogenizare. Acest cocktail este extrem de indicat atunci când dorești să scazi trigliceridele.

mango taiat si mango intreg pe o masa
Există trei moduri de a mânca mango

Salată de mango și creveți este la fel un deliciu extrem de des pregătit. Pentru a găti această salată fierbeți orezul până se înmoaie. Apoi se fierb creveții în apă cu sare, se curăță și se taie dacă se dorește. Tăiați pulpa de mango în cuburi. Se amestecă toate ingredientele împreună cu maioneza și se decorează salata rezultată cu ierburi.

Atunci când te întrebi cum se mănâncă mango trebuie să știi că poți pregăti din acesta și sos pentru preparate din pește și carne. Astfel, toaca mărunt pulpa de mango și adaugă sucul de la o lămâie și o lingură de miere. Amestecă totul într-un blender. Tăiați ardeiul iute și adăugați-l în piureul rezultat. De asemenea, adăugați sare și curry după gust. Adăugați restul de mango în blender și amestecați până la omogenizare. Astfel, sosul este gata, fiind unul recomandat atunci când urmezi o dietă pentru micșorarea colesterolului.

un mango intreg si unul taiat intr-un vas din lemn
Mango este o sursă excelentă de minerale, vitamine, fibre și antioxidanțiAdauga un comentariu