Boli si tratamente

Cum se manifesta febra fanului

Publicat: 02 iun. 2014
7
De la sinusurile infundate pana la ochii inlacrimati, febra fanului, cunoscuta si ca rinita alergica, este o pacoste pentru oricine, indiferent de varsta sau de sex. Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este faptul ca aceste alergii pot aparea oricand pe parcursul vietii, insa, de cele mai multe ori, debuteaza in copilarie sau la inceputul maturitatii. In cele ce urmeaza, iti vom spune care sunt cauzele si simptomele febrei fanului, dar si ce trebuie sa faci pentru a scapa de acestea.
Chiar daca acest sindrom alergic nu are legatura cu febra propriu-zisa cauzata de diverse infectii, simptomatologia sa include si inflamarea diverselor tesuturi, ducand la cresterea temperaturii corpului.

Tot mai multe persoane sufera de rinita alergica
 

In ceea ce priveste cauzele declansatoare ale febrei fanului, trebuie sa discutam despre alergeni. Fie ca este vorba despre polenul diversilor copaci, fie ca vorbim despre polenul ierbii, primavara si vara sunt cele doua anotimpuri in care alergenii isi fac de cap. In restul anului, cei sensibili pot prezenta simptome in momentul in care intra intr-un mediu in care exista mucegai, praf sau acarieni. Toate aceste particule minuscule, odata ajunse in organism prin simplul proces de respiratie, sunt considerate a fi corpuri straine. Asadar, sistemul imunitar actioneaza in consecinta, eliberand imunoglobulina, iar apoi, histamine.

Ce sunt alergiile?
 

Cauzele febrei fanului sunt multiple, de la ereditate pana la alte alergii care sensibilizeaza organismul, cum ar fi cele alimentare, dar si fumatul pasiv precum si astmul. 
Printre simptomele febrei fanului se numara stranutul, congestia nazala sau infundarea sinusurilor, pruritul nazal, conjunctivita alergica, manifestata prin iritarea si lacrimarea ochilor, dar si iritatiile pielii.
Daca suferi de febra fanului, pe langa toate acestea, este posibil sa te confrunti cu o oboseala accentuata sau, din contra, cu o insomnie. (sursa: divahair.ro)

Dieta recomandata pentru persoanele care sufera de rinita alergica 

Adauga un comentariu