De pe masa de sărbători nu lipseşte clasica friptură. De curcan, de pui sau de porc, o servim împreună cu un sos şi murături. Cele mai bune fripturi sunt cele care ne ies suculente şi fragede. Dacă nu ştii cum să procedezi, citeşte aici cum se marinează carnea.
Friptura perfectă se obţine doar dacă respecţi cu stricteţe reţeta de marinare. Da, acesta e secretul: marinarea. În general, carnea se marinează 1-2 ore. În unele cazuri însă e bine să o ţii chiar şi 24 de ore, în frigider. Hai să vezi exact cum se marinează carnea, în funcţie de tipul ei.
Ştiai că… marinarea era folosită în trecut drept tehnică pentru conservarea cărnii?
Când faci marinata, mai întâi amestecă bine toate condimentele cu lichidul şi abia apoi cufundă carnea în el. Asigură-te că marinata acoperă carnea n întregime. Iar dacă ai mai multe bucăţi, o dată la ceva timp, întoarce-le şi pe partea cealaltă.
E bine să marinezi carnea pentru că:
Dacă ai o bucată de carne de porc, uite ce sfaturi să pui în aplicare:
Sfaturi:
Dacă vrei să prepari friptură de vită, nu uita să cumperi cimbru şi rozmarin. Iar ca să îi dai o aromă specială, adaugă: coriandru, sos de soia, zahăr brun, 5 spices şi sos Sichuan.