Culinar

Cum se marinează macroul

Publicat: 11 mai 2020

Macroul este unul dintre cei mai gustoşi şi sănătoşi peşti, datorită acizilor graşi Omega-3 pe care îi conţine. Aceste preparat e uşor, dar foarte gustos, alături de legumele marinate.

Ingrediente:

3 bucăţi macrou (1 kg – 1,2 kg)
4 cepe roşii
2 morcovi
200 ml oţet
600 ml apă
3-4 foi dafin
1 linguriţă boabe de piper
1 lingură zahăr
1 lingură sare
3-4 linguri ulei

Mod de preparare:

Cureţi peştii de intestine, îndepărtezi capul şi coada, apoi îi speli foarte bine sub jet de apă rece şi îi tai felii de 1,5-2 cm grosime. Cureţi cepele şi morcovii, le speli şi le tai julien. Aranjezi în borcane felii de macrou, straturi de legume, foi de dafin şi boabe de piper.

Dai în clocot apa cu oţetul sarea şi zahărul, laşi puţin la răcorit, apoi torni peste macrou. Laşi 1 cm liber la gura borcanului şi torni o peliculă subţire de ulei. Sigilezi borcanele, le pui la frigider şi laşi la marinat peste noapte.




Adauga un comentariu