News Flash:

"Cum se pierd alegerile"

18 Ianuarie 2004
1354 Vizualizari | 0 Comentarii
•Reteta liberala

1. Pregatirea ingredientelor
Se ia filiala ieseana a PNL si se fezandeaza timp de patru ani in sos de paragina "x la Mogos". In 2000, se ia gugustiucul Relu, se curata la alegeri de doua miliarde de lei, apoi se lasa cu ochii in soare si foamea-n gat, timp de alti patru ani.
Se indeparteaza pielita Mogos. Se trece gugustiucul Relu prin zeama de smecher, apoi se impaneaza filiala cu el. Ca decor, se orneaza cu universitari impaiati: Mitica Rectoru' in capul compozitiei si Cocris Decanu' in coada.
Dupa ornare, se transeaza, dupa cum urmeaza: aripa Relu Fenechiu; aripa Radu Prisacaru; aripa Mitica Rectoru'; aripa Lazescu - Astarastoae; aripa fraierilor majoritari. Plus, bineinteles, aripa Dan Carlan, compusa, evident, din Dan Carlan.
Se adauga sosurile, in ordine aleatorie: de gargara, de imas, de lalaiala, de figuri, de scheme, de scoala profesionala, de smen, de oha, de ifose, de trei la leu. Se amesteca bine, apoi se lasa la putrezit.

2. Prepararea rasolului
In anul pre-electoral, se aduce in partid una bucata tanti blonda, de peste gard, si se orneaza suplimentar filiala cu ea. In toamna, se plateste un ghicitor in bobi, care da gaina peste groapa, in chip de sondaj, si afla ca dama de pica o sa aiba bucurie mare la drum de seara si folos baftos la treburi de stat.
Se pune tanti blonda, in chip de mot, peste ingrediente, si se decreteaza, solemn si pe doua voci (Relu & nea Mitica): "Tanti blonda e unica, singura si definitiva catindata la Primarie. Hai rasolu'!".
Se orneaza tanti blonda cu marar si patrunjel si untura de catel. Se executa incruntari civice si dojenitoare catre cei care rad si cu dosul de blonda ornata.
Se ia pauza de Craciun si Anul Nou. Se papa masiv bucate sanatoase si normale d.p.d.v. logic & gastronomic.
Dupa Anul Nou, se fierbe la foc mic una bucata revelatie, cu os: tanti blonda nu e buna nici de umplutura, d'apai de cotlet. Se da focul la maxim si se lasa blonda sa fiarba in suc propriu, in timp ce se presara praf de procuror.
Se amesteca cu zeama de Smardan 5, pana cand blonda da in clocot si tranteste cu secretiile-n fasole, facand bulbuci mici si plecand la mama.
Se ia procurorul, se inveleste in foi de vita, se condimenteaza cu frunze de dafin si se striga de zor: "Iote, uai, Cattani! Iote, uai, Cattani!". Se asteapta apoi finalizarea procesului de sinteza, generat de transferul molecular de tip Avram Iancu (fost avocat, fost Craisor, fost ratacitor prin munti).
Daca procesul de sinteza dureaza prea mult, se da la o parte procurorul, se ia Nicu Gane si se serveste rece, cu garnitura de Manciuc.
Ca bautura, se recomanda zeama de varza, frapata. A se varsa de preferinta cateva picaturi, de sufletul filialei liberale, pe acordurile imnului funerar "Ba, da' prosti mai sunteti!". Pofta buna, si mult succes in 2008.
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1354 (s) | 24 queries | Mysql time :0.020161 (s)

loading...