Culinar

Cum se prăjesc ficăţeii corect

Publicat: 17 iun. 2020

Pentru a obține un un ficat gustos, suculent și delicat, ar trebui să știți unele dintre subtilitățile preparării ficatului.

Ingrediente:

  • Ficat de pui – 500 g;
  • ceapă – 2 buc;
  • făină – 4 linguri.
  • sare și piper la gust;
  • ulei – pentru gătire.

Mod de preparare:

Tăiaţi ficăţeii în bucăţi. Rotiți bucățile în făină, puneţi-le la prăjit într-o tigaie cu ulei încins. Se prăjește timp de 3 minute pe fiecare parte și se transferă într-un castron.

Tăiaţi ceapă rondele şi puneţi-o la prăjit până se înmoaie. Adăugaţi ficatul, puţină sare şi piper. Puneţi capacul şi lăsaţi la prăjit câteva minute. Asta este tot. În cazul în care folosiţi ficat de vită sau porc tăiaţi-l în felii de maxim un centimetru grosime. Procesul tehnologic este la fel ca şi la ficatul de pui.





Adauga un comentariu