Aperitive

Cum se pregateste aluatul de pizza cu bere

Publicat: 18 feb. 2012

Ingrediente:

500 g faina
300 ml bere
7 g drojdie uscata sau 12g drojdie proaspata
3 linguri ulei de masline
piper
putina sare

Umplutura:

sos de rosii
sunca
putin oregano
cascaval

Mod de preparare:

In reteta era prosciuttto si mozzarella si rucola la sfarsit. Folosim bere de buna calitate. Punem drojdia cu putina bere, le amestecam pana se dizolva drojdia. Intr-un vas mai mare amestecam faina, berea, uleiul , sarea, piperul si amestecul de drojdie cu bere. Framantam putin pana obtinem o coca elastica (cam 5 minute). Acoperim si lasam la cald sa dospeasca o ora. Impartim aluatul in 3, intindem fiecare bucata si o punem in tava unsa cu putin ulei.
Punem deasupra toppingul (mai bine cumparam mozarella decat cascaval). Coacem in cuptorul incins la temp. mare , timp de 10-12 minute.
Aluat de pizza cu bere pregatit de Amalia.



loading...

Adauga un comentariu