Ciorbe si borsuri

Cum se pregateste supa-crema de pastarnac

Publicat: 16 feb. 2012

Ingrediente:

20 g unt
400 g pastarnac taiat cuburi
1 ceapa tocata marunt
380 g cartofi taiati cuburi
120 ml smantana
5 frunze de salvie
2 cuburi de gaina
sare
1.20 l apa
crutoane

Mod de preparare:

Ceapa se caleste in unt in jur de 5 minute, dupa care se pun cartofii, pastarnacul si salvia. Se amesteca, apoi se potriveste se adauga apa cu concentratul de gaina si iarasi se amesteca. Dam dupa aceea focul la maxim si lasam sa fiarba. Cand incepe sa clocoteasca se da focul la minim, se pune un capac si se mai lasa in jur de jumatate de ora. Dupa ce se raceste se mixeaza legumele cu supa in blender. In crema fina se pune smantana, se asaza iarasi pe foc mic, dar numai pentru a se incalzi. Se serveste cu crutoane.

sursa reteta si fotografie: cepapam.ro



loading...

Adauga un comentariu