Culinar

Cum se prepară antricotul de viţel

Publicat: 23 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum se prepară antricotul de viţel

Începe sezonul grătarelor, al fripturilor rumenite, al burgerilor şi al legumelor suculente. Profită de vremea frumoasă şi găteşte în aer liber aceste antricoate delicioase de viţel, cu sos chimichurri.

Ingrediente:

2 antricoate medii de viţel cu os
2 linguri sos picant
1 linguriţă boia dulce
1 lingură ulei
sare şi piper, după gust
½ linguriţă
coriandru măcinat
felii de lămâie, opţional
roşii cherry
sos chimichurri

Pentru sos:

1 legătură pătrunjel
3 căţei usturoi
1 linguriţă oregano uscat
50 ml ulei de măsline
2 linguri oţet din vin roşu
sare şi piper, după gust
fulgi de ardei iute, opţional

Mod de preparare:

Faci o marinată din sos picant, ulei, coriandru, boia dulce, sare şi piper. Freci bine antricoatele, apoi le laşi la marinat 30 de minute, la temperatura camerei. Le rumeneşti pe grătarul încins, câte 4 minute pe fiecare parte, pentru o friptură medie, sau mai mult dacă doreşti o friptură bine făcută.

Pentru sos, speli pătrunjelul şi cureţi usturoiul. Pui toate ingredientele într-un mojar sau într-un blender şi le mărunţeşti. Subţiezi sosul cu ulei de măsline şi oţet, asezonezi cu sare şi piper şi, dacă vrei, cu fulgi de ardei iute. Serveşti antricoatele cu sos chimichurri şi, dacă vrei, cu felii de lămâie şi cu roşii cherry la grătar.

Adauga un comentariu