Este de ajuns să le prepari o singură dată şi vor deveni repede reţeta ta preferată de gogoşi. Iată cum se fac celebrele bomboloni.
Combini drojdia cu laptele cald şi omogenizezi. Amesteci zahărul, făina, sarea, oul, untul şi laptele. Mixezi 2 minute. Acoperi aluatul cu un prosop şi-l laşi aproximativ o oră să crească.
Formezi din aluat 18 biluţe de mărimea unor mingi de golf. Ai grijă ca mâinile să fie mereu ude pentru a nu se lipi aluatul de ele. Le aşezi într-o tavă cu hârtie de copt şi le laşi 30 de minute să crească.
Încingi uleiul într-o tigaie şi rumeneşti gogoşile pe toate părţile, apoi le scoţi şi le pui pe şervete pentru a se absorbi excesul de ulei. Le treci apoi prin zahăr cu scorţişoară. Topeşti ciocolata ruptă cu smântâna. Serveşti gogoşile cu sos de ciocolată.