Culinar

Cum se prepară bomboloni

Publicat: 24 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum se prepară bomboloni

Este de ajuns să le prepari o singură dată şi vor deveni repede reţeta ta preferată de gogoşi. Iată cum se fac celebrele bomboloni.

Ingrediente:

  • 20 g drojdie proaspătă
  • 150 ml lapte cald
  • 30 g zahăr tos
  • 400 g făină
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 40 g unt
  • ulei, pentru prăjit
  • zahăr cu scorţişoară, pentru decor

Pentru cremă:

  • 150 g smântână
  • 200 g ciocolată neagră

Mod de preparare:

Combini drojdia cu laptele cald şi omogenizezi. Amesteci zahărul, făina, sarea, oul, untul şi laptele. Mixezi 2 minute. Acoperi aluatul cu un prosop şi-l laşi aproximativ o oră să crească.

Formezi din aluat 18 biluţe de mărimea unor mingi de golf. Ai grijă ca mâinile să fie mereu ude pentru a nu se lipi aluatul de ele. Le aşezi într-o tavă cu hârtie de copt şi le laşi 30 de minute să crească.

Încingi uleiul într-o tigaie şi rumeneşti gogoşile pe toate părţile, apoi le scoţi şi le pui pe şervete pentru a se absorbi excesul de ulei. Le treci apoi prin zahăr cu scorţişoară. Topeşti ciocolata ruptă cu smântâna. Serveşti gogoşile cu sos de ciocolată.

Adauga un comentariu