Culinar

Cum se prepară carnea de pui la borcan

Publicat: 18 mai 2020

Carnea de pui coaptă în borcan este foarte aromată și suculentă. Ea se înnăbușă în propria ei zeamă și, drept rezultat, este delicioasă și conține puține grăsimi. Un asemenea deliciu poate fi servit pe orice mese: atât cotidiene, cât și festive. Se prepară extrem de simplu.

Sfaturi: cel mai bine ar fi să așezați carnea mai uscată la fundul borcanului. Borcanul nu trebuie umplut mai mult de 2/3, deoarece altfel poate să se crape. Folosiți un borcan de 3 litri.

Ingrediente:

  • un pui;
  • usturoi — după gust;
  • sare, piper negru măcinat sau amestec de piperi — după gust;
  • 1-2 foi de dafin;
  • alte condimente (opțional);
  • ceapă (opțional);
  • ardei gras (opțional);
  • morcov (opțional).

Mod de preparare:

Curățați și tăiați ceapa în rondele. Curățați ardeiul de codiță, semințe și nervuri. Tăiați-l în fâșii groase. Curățați și tăiați usturoiul în bucăți mari. Tranșați puiul și spălați-l foarte bine. Puneți bucățelele de carne într-un bol potrivit. Adăugați sare, piper negru măcinat și condimentele dumneavoastră preferate. Amestecați foarte bine, răspândind mirodeniile pe suprafața tuturor bucăților de carne.

Puneți bucățile de carne și toate legumele pregătite în straturi alternante în borcan. Acoperiți borcanul cu folie de aluminiu. Introduceți borcanul în cuptorul rece. Aprindeți-l și setați-i temperatura la 180°C. Peste 1.5-2 ore carnea de pui va fi gata. Serviți-o cu orice garnitură!




Adauga un comentariu