WoW!

Cum se prepară ceaiul care tratează ficatul gras

Publicat: 06 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum se prepară ceaiul care tratează ficatul gras

Anghinarea aduce o mulțime de beneficii sănătății. Pe lângă protejarea ficatului, are un bogat conţinut de inulină, substanța care îmbunătăţeşte tranzitul intestinal, ajută la stimularea sistemului imunitar şi creşte asimilarea calciului şi magneziului în organism.
Anghinarea are proprietăţi detoxifiante și, totodată, stimulează secreţia biliară datorită unor substanțe precum ciarina. Partea comestibilă a plantei are o concentraţie redusă a acestei substanţe, cea mai mare parte a ei găsindu-se în tulpină și în frunze.

Cum se prepară ceaiul care tratează ficatul gras

Infuzia din frunze de anghinare este cea mai eficace în stimularea ficatului. Polifenolii din anghinare sunt eficienţi în lupta împotriva cancerului de ficat, provocând apoptoza celulelor canceroase ale ficatului.

De asemenea, anghinarea scade nivelul de colesterol sintetizat de ficat, mobilizând grăsimile stocate în ficat şi în alte ţesuturi. Şi trigliceridele sunt reduse prin acţiunea anghinarei.

Cum se prepară?

Adaugă 2-3 grame de anghinare mărunțită (se găsește la orice plafar sau farmacie cu produse naturiste), apoi toarnă 200 mL de apă fierbinte. Acoperă cană cu o fafurie ceramică, curată. Așteaptă 5 – 8 minute și apoi strecoară ceaiul. Este recomandat să-l consumați de 2 ori pe zi, înainte cu 15 – 20 de minute de prânz și 30 de minute înainte de cină.

Ce este anghinarea?

Planta numită anghinare este una dintre cele mai populare culturi comestibile din regiunea mediteraneană, cunoscută încă din timpuri străvechi pentru beneficiile sale pentru sănătate şi proprietăţile medicinale importante.

Din punct de vedere botanic, anghinarea aparţine familiei Asteraceae şi genului Cynara. Numele ştiinţific al anghinarei este Cyanara scolymys şi este cultivata în special pentru solzii carnosi ai inflorescenţei sale, dar şi pentru receptaculii florali care sunt comestibili.

Anghinarea este folosită în gastronomie (bulbul florii) şi în medicină naturistă (rădăcinile şi frunzele de anghinare). Consumată în stare proaspătă, poate să trateze diareea cronică, diabetul, hemoroizii, vărsăturile şi migrenele.

Adauga un comentariu