Sfatul medicului

Cum se prepara cel mai gustos vin fiert

Publicat: 05 ian. 2015
Intr-o zi racoroasa o cana de vin fiert nu trebuie sa lipseasca. Rosu si parfumat, iti incalzeste simturile si te relaxeaza. Iata cateva sfaturi pentru a prepara cel mai bun vin fiert:
Vinul rosu de tara este cel mai potrivit, insa daca nu ai asa ceva in casa, poti cumpara 1-2 sticle de vin rosu de la supermarket. Alege un vin demidulce, cu tarie medie.

Vinul fiert, leac pentru inima

Vinul fiert iti poate face rau in zilele geroase. Iata de ce
 

Lasa vinul intr-o carafa cam jumatate de ora, sa se “odihneasca”, apoi pune-l al fiert, la foc mediu. In momentul in care incepe sa fiarba (si nu inainte!) se adauga zahar tos, 2-3 linguri, in functie de gust. Ai grija sa nu pui prea mult zahar pentru ca “dulceata” va acoperi aroma naturala a vinului.
Zaharul se amesteca foarte bine, pana la topirea completa si apoi se adauga scortisoara, sub forma de baton (betisoare sau bucatele), nu praf (acesta va da vinului o consistenta tulbure si neplacuta). Se fierbe inca 5 minute, se opreste focul, se inlatura batonul de scortisoara si se toarna in cani. Se serveste foarte fierbinte.
Pentru o reteta mai glamour se pot folosi: coaja de portocale, mere, nucsoara, piper, cardamon, anason, etc. Insa recomandam sa nu folositi mai mult de 3 condimente, pentru ca vinulva capata un gust prea puternic, neplacut.
Regula de baza in prepararea unui vin fiert perfect este sa adaugati dupa fierberea impreuna cu zaharul si scortisoara, intai condimentele uscate si apoi fructele – cu doar 2-3 minute inainte de a-l lua de pe foc.
Iata cum puteti combina condimentele pentru un vin fiert reusit!
– scortioara, cuisoare si coaja de portocala (coaja de portocala se adauga la sfarsit)
– scortisoara, coaja de portocale si cateva felii de mere
– scortisoara, mar si anason
– scortisoara, piper si cuisoare
– chili, piper boabe, suc si coaja de portocale (la aceasta combinatie, reduceti cantitatea de zahar si adaugati doar foarte putin chili, un varf de cutit!)


loading...

Adauga un comentariu