Retete cu carne

Cum se prepara corect tochitura! Ingredientul secret care o face mai gustoasa

Publicat: 03 oct. 2019

Tochitura este un preparat delicios, ce se prepara super usor si care este foarte gustos, motiv pentru care n-ar trebui sa eziti sa o gatesti.
Ca sa te bucuri de o tochitura delicioasa, insa, este musai sa adaugi peste carne o ceasca de vin alb sec, intrucat va face carnea mai frageda si mai aromata. Ba mai mult, ar trebui sa o condimentezi cu cimbru, piper, foi de dafin si usturoi. 
 
Ingrediente necesare pentru tochitura:

  • 1 kg de carne de porc
  • 150 de grame de slanina taiata sub forma de cuburi mici
  • 150 ml de vin alb sec
  • sare, piper, cimbru, foi de dafin 
  • 6,8 catei de usturoi

 Mod de preparare:

Carnea de porc se taie cuburi (3×3 cm), iar apoi, intr-un ceaun din tuci se pune la topit untura ori slaninuta taiata cubulete (daca nu avem putem pune la incins cateva linguri de ulei, cat sa unga bine fundul ceaunului), apoi se aduga carnea. Se amesteca cu o lingura/spatula din lemn pana se albeste carnea pe toate partile, apoi se aduga cate o cescuta de apa si se lasa la fiert. 
 
Cand scade mai adaugam cate un pic de apa si amestecam, asa incat carnea sa fiarba la foc scazut. Se adauga sare dupa gust, piper, foi dafin si cimbru. Dupa ce scade apa si carnea capata acea culoare maronie se inabusa cu vin. Spre final se adauga usturoiul maruntit si se mai lasa la fiert 5-10 minute. Tochitura moldoveneasca poate sa contina, dupa preferinte, carnaciori ori organe de porc (ficat si rinichi). Acestea trebuie adaugate in ceaun dupa ce friptura trage primul clocot. La un kilogram de carne se adauga cel mult 300 gr de carnaciori si 250 grame de organe, taiate cubulete. 
 
Cand tochitura este aproape gata se pune la fiert mamaliguta si se prajesc ochiurile. 
 
Cand totul este gata, pe o farfurie intinsa se aseaza in mijloc mamaliguta, deasupra se pune ochiul prajit cu branza sarata rasa deasupra iar in jurul mamaligutei se pune tochitura cu sos.



loading...

Adauga un comentariu