Culinar

Cum se prepară dovleceii pane

Publicat: 19 iun. 2020

Cel mai bun răsfăţ în timpul verii sunt dovleceii pane. Aceste delicatese se prepară foarte uşor şi sunt şi foarte gustoşi. Dacă eşti în căutarea reţetei perfecte avem noi una pentru tine.

Ingrediente:

2 dovlecei
2 ouă
2 linguri lapte
10 linguri de faină
boia dulce (sau iute, după preferinţe)
nucoara
sare
piper
ulei pentru prăjit

Cum se prepară dovleceii pane:

Spală bine dovleceii şi curăţă-i de coajă. Taie-i apoi rondele, de aproximativ jumătate de centimetru grosime. Într-o farfurie întinsă adauga faina. Într-o farfurie adâncă adauga ouăle şi laptele şi bate-le bine până la omogenizare. Asezonează după gust cu sare, piper, boia şi nucşoara.

Tăvăleşte feliile de dovlecei prin faină, apoi prin ou. Trece din nou dovleceii prin faina iar în final mai dă-i o dată prin ou. Prăjeşte dovleceii într-o tigaie încăpătoare, în care ai adăugat ulei bine încins. Lasă-i să se rumenească pe ambele părţi şi scoate-i pe prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.





Adauga un comentariu