Vegetariene

Cum se prepara ghiveciul de legume

Publicat: 12 dec. 2012

Ingrediente:

6-7 cartofi
2 cepe
2 ardei kapia
3 rosii (se pot inlocui cu 250ml bulion)
2 radacini patrunjel
3-4 morcovi
1/2 telina
1 dovlecel
1 conopida mica
200 g mazare din conserva sau congelata
150 g orez (o ceasca)
2-3 frunze de dafin
sare
ulei
marar verde
patrunjel

Mod de preparare:

Legumele le spalam, le curatam si apoi le taiem dupa propria imaginatie, ceapa musai tocata. Punem ulei intr-o cratita mai mare si cu peretii grosi, iar cand se incinge adaugam ceapa si ardeii. Amestecam 3-4 minute si apoi adaugam morcovii, patrunjelul si telina. Lasam sa se prajeasca vreo 5 minute si apoi adaugam rosiile si completam cu apa, doar cat sa acopere legumele. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic 10 minute. Adaugam cartofii, mazarea, conopida,dovlecelul, frunzele de dafin si sare. Amestecam usor, mai lasam 10 minute si apoi adaugam orezul. Bagam cratita in cuptorul incins si mai lasam 15 minute sa se umfle orezul timp in care mai amestecam din cand in cand. Daca e cazul mai adugam putina apa (cam o ceasca). Cand a scazut zeama si legumele s-au rumenit putin ghiveciul este gata.

Ghiveci de legume recomandat de Amalia.



loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit