Culinar

Cum se prepară prăjitura deliciu, desertul care își merită pe deplin numele

Publicat: 15 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum se prepară prăjitura deliciu desertul care își merită pe deplin numele
Nu degeaba se numește prăjitura "Deliciu", ci pentru că reprezintă una dintre cele mai bune rețete de desert

Nu degeaba se numește prăjitura „Deliciu”, ci pentru că reprezintă una dintre cele mai bune rețete de desert. Această prăjitură este un amestec delicios de cremă fină și nucă. Gustul puțin amărui și stins al nucilor va aplana nivelul crescut de dulce al cremei. Acest desert reprezintă combinația perfectă care ne mângâie papilele gustative și nu este atât de greu de preparat! 

prajitura deliciu
Această prăjitură este un amestec delicios de cremă fină și nucă

Ingredientele necesare pentru cea mai delicioasă prăjitură

Pentru blat, vom avea nevoie de șapte ouă (mai exact albușurile din acestea), alături de aproximativ 200 de grame de zahăr, două linguri de pesmet și încă două linguri de făină. Desigur, în blat va trebui să încorporăm nuca, așa că vom avea nevoie cam de 4-5 linguri de nucă măcinată (nucile sunt benefice sănătății) și aproximativ 250 de grame de nucă prăjită, mai apoi mărunțită cu un cuțit. Ne va mai trebui și o cremă de ciocolată. Nutella este cea mai frecvent folosită în acest amestec pentru blat.

Mai departe, trebuie să pregătim ingredientele necesare pentru cremă. Ne vom folosi de cele șapte gălbenușuri rămase de la ouăle care au fost separate pentru blat. Pe lângă acestea, ne vor mai trebui și în jur de 8-10 linguri de zahăr și șapte linguri de lapte. Vom mai avea nevoie de frișcă lichidă (500 de grame) și două plicuri de întăritor de frișcă. De asemenea, ne vom folosi și de biscuiți. Puteți cumpăra două pachete de biscuiți simpli. Va fi nevoie să pregătim și aproximativ 150 de ml de cafea îndulcită (cam 5 linguri). 

prajitura deliciu
Pentru decor, ne putem folosi de puțină ciocolată neagră rasă

Prăjitura Deliciu – Mod de preparare

Putem începe prin a pune într-o tavă cele 200 de grame de nuci. Acestea trebuie să stea timp de 5-8 minute în cuptor, la 200 de grade. Acest proces poate fi făcut și la tigaie, până nucile se rumenesc. După ce se scot de la cuptor (sau din tigaie), nucile trebuie mărunțite. Putem toca nucile cu un cuțit, iar după ce terminăm această cerință, ele trebuie așezate uniform pe toată suprafața unei tăvi învelite cu hârtie de copt. 

Urmează să ne ocupăm de blat. Pregătim ouăle și separăm albușurile de gălbenușuri. Pasul următor este să batem albușurile spumă împreună cu cele 200 de grame de zahăr. Trebuie să amestecăm bine până ce zahărul se topește. După aceea, putem adăuga lingurile cu pesmet și cu făină, alături de cele 4 linguri de nuca măcinată. Le amestecăm și pe acestea foarte bine până ce se integrează în compoziție. 

După ce obținem compoziția dorită, o putem pune uniform peste nucile mărunțite din tavă. Urmează să introducem tava în cuptor la 175 de grade. Aceasta are nevoie de aproximativ 20-30 de minute ca timp de coacere.

prajitura deliciu
Trebuie să amestecăm bine până ce zahărul se topește

Atunci când o scoatem din cuptor, blatul trebuie răsturnat, astfel încât să fie cu partea plină de nuci în sus. Crema de ciocolată se va întinde peste suprafața cu nuci cât timp încă este caldă. 

Pentru cremă, se bat cele șapte gălbenușuri împreună cu cele 10 linguri de zahăr (sau 8 dacă nu vă plac deserturile foarte dulci), pe baie de aburi. Compoziția trebuie să se îngroașe. Frișca urmează să fie bătută cu întăritor, cât timp compoziția din gălbenușuri se lasă la răcit. După ce se răcește, putem adăuga peste frișca și amestecăm până se omogenizează. 

Jumătate din această crema se va întinde uniform peste blatul uns cu crema de ciocolată. Biscuiții îi însiropăm în cafeaua îndulcită, iar apoi îi adăugăm peste cremă, urmând încă un strat de biscuiți, apoi restul de cremă. Pe deasupra, adăugăm în ploaie ciocolata rasă. 

Prăjitura Deliciu trebuie lăsată la răcit până a doua zi. Aceasta poate fi servită la sărbători sau diverse ocazii și adunări. 

prajitura deliciu
Prăjitura Deliciu trebuie lăsată la răcit până a doua zi


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

 

Adauga un comentariu