Culinar

Cum se prepară puiul cu sos de roşii

Publicat: 22 iun. 2020

Eşti mereu pe fugă şi nu mai apuci să găteşti ceva snatos? Renunţă la alimentele semipreparate şi optează pentru reţete simple, rapide şi absolut delicioasă. Iată o reţetă de pui cu sos de roşii, ce se prepară în doar 30 de minute.

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 2 bucăţi piept de pui, dezosat şi depielitat, tăiat în jumătăţi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă tăiată juliene
  • 1 conserva rosiitaiate cubululete
  • 1/2 ceaşca oţet balsamic
  • 1 linguriţa busuioc uscat
  • 1 linguriţa busuioc oregano
  • 1 linguriţa busuioc rozmarin
  • 1/2 linguriţa busuioc cimbru
  • sare
  • piper negru, proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Asezonează puiul cu sare şi piper după gust. Într-o tigaie încăpătoare încinge uleiul e măsline, şi adăugă puiul. Lasă-l să se prăjească pe ambele părţi până devine auriu. Adaugă apoi ceapă şi găteşte totul împreună, timp de 3-4 minute.

Când ceapă se înmoaie adauga restul ingredientelor şi amesteca bine. Lasă totul să fiarbă la foc mediu timp de 15 minute. Când puiul este gata asezonează cu sare şi piper după gust. Serveşte puiul cu tomate la tigaie, alături de un piure de legume sau împreună cu o garnitură de orez.





Adauga un comentariu