Culinar

Cum se prepară salata cu roşii, castraveţi şi pătrunjel

Publicat: 01 iul. 2020

Salată cu roşii, castraveţi şi pătrunjel este o salată ideală pentru zilele canicularede vara. Se prepară foarte repede şi este răcoritoare. Înainte de servire o poţi ţine la rece jumătate de oră. O poţi servi cu lipie.

Ingrediente:

  • 6 roşii tocate în cubuleţe
  • 1 castravete tocat în cubuleţe
  • 1 ceapă roşie tocată
  • 1 legătura pătrunjel tocat
  • ulei de măsline
  • zeamă de la o lămâie
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Într-un bol amesteca roşiile cu castraveţii şi ceapă. În alt bol amesteca uleiul de măsline cu zeama de lămâie. Asezonează cu sare şi piper. Amestecă bine, până obţii o emulsie. Toarnă sosul peste salată şi amesteca bine. Presara pe deasupra şi pătrunjelul tocat şi amesteca.Salată cu roşii, castraveţi şi pătrunjel se serveşte ca atare.





Adauga un comentariu