Culinar

Cum se prepară salata de dovlecei

Publicat: 14 iul. 2020

Vrei să prepari cea mai bună salata de dovlecei? Este foarte simplu şi vei reuşi să-i surprinzi chiar şi pe cei mai  mofturoşi membri ai familiei. În plus, este perfectă în zilele de vară, deoarece poate fi consumată rece, de la frigider.

 Ingrediente:

  • 3 dovlecei mari
  • 3 căţei de usturoi
  • 150g borcan iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 250 ml ulei
  • două linguri de muştar (de preferat muştar de dijon)
  • un gălbenuş de ou
  • 250 ml ulei
  • o legătură de mărar
  • apa
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Curata dovelceii şi taie-i în jumătăţi, pe lungime. Cu o lingură înlătura seminţele şi apoi să-i prin razătoare. Într-o oală încăpătoare pune la fiert apa cu sare. Când da în clocot adauga dovleceii raşi şi lasă-i să fiarbă timp de 2-3 minute. Scoate-i într-o sită şi clăteşte-i din abundenţă cu apă rece.

Prepara apoi maioneza dintr gălbenuşul de ou, muştar şi ulei. Toaca usturoiul cât mai mărunt şi apoi pisează-l până obţii o pastă. Adaugă usturoiul în maioneza, împreună cu mărarul tocat, apoi adăugă maioneza peste dovlecei. Amestecă bine şi asezonează după gust cu sare şi piper.





Adauga un comentariu