Diete si regimuri

Cum se prepara si de ce este sanatos ceaiul indian chai

Publicat: 02 ian. 2015
Ce anume face ca ceaiul indian cu lapte sa fie atat de indragit si cunoscut in toata lumea? Ei bine, ingredientul secret este un amestec de condimente (Chai Masala) care ii dau o aroma minunata si unica. Partea buna este ca acestea sunt si foarte sanatoase, ajutand digestia si inima.
Iata reteta pentru acest mix, potrivit divahair.ro: 160g piper negru pisat fin, 125 g praf de ghimbir, 50 g scortisoara, 50 g cardamom, 5 g pudra de nucsoara.

Cate beneficii poate avea banalul ceai de lamaie 

Condimentele se amesteca si se depoziteaza intr-un borcan, la umbra si la o temperatura moderata. Ingrediente pentru ceai indian cu lapte:
– o jumatate de cana de lapte gras;
– o jumatate de cana de apa;
– 1-2 lingurite de zahar;
– 1 lingurita de frunze de ceai la alegere (negru, verde, darjeeling etc.);
– 1/4 sau 1/8 lingurite de Chai Masala, dupa preferinte.

Cele mai bune ceaiuri contra durerilor de cap 

Mod de preparare:
1. Se pun toate ingredientele intr-o cratita mica, pe foc mediu. 
2. Lasa ceaiul pe foc pana cand apar bule la marginea lichidului, chiar inainte de a fierbe. Amesteca ceaiul, lasa-l sa dea in fiert, apoi mai amesteca-l o data. 
3. Inainte de a-l pune in cani, lasa-l sa stea deoparte cateva minute, pentru ca aromele sa se intrepatrunda. Toarna ceaiul in cana folosind o strecuratoare.


loading...

Adauga un comentariu