Culinar

Cum se prepară sufleul de conopidă şi dovlecei

Publicat: 28 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum se prepară sufleul de conopidă şi dovlecei

O garnitură sănătoasă, uşor de preparat şi foarte uşor de asortat la o varietate de fripturi, de la cea de pui până la cea de porc sau vită.

Ingrediente:

  • 230 g caşcaval ras
  • 6 ouă
  • 3 dovlecei
  • 1 conopidă
  • 1 lingură unt
  • 1 ceapă mare
  • 1 linguriţă usturoi pisat
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare, după gust
  • piper, după gust

Mod de preparare:

Speli ceapa, usturoiul, dovleceii şi conopida. Le tai mărunt sau dai prin răzătoare şi le asezonezi cu sare şi piper după gust. Pui legumele într-o tigaie la foc mic, maximum 12 minute. Când s-au rumenit opreşti focul şi dai de o parte să se răcească.

Într-un castron mare, baţi 6 gălbenuşuri cu caşcavalul, sarea şi piperul. Adaugi legumele, pătrunjelul tocat mărunt, usturoiul şi continui să amesteci. Într-un alt vas baţi albuşurile spumă. Le adaugi treptat peste amestecul de gălbenuşuri cu legume şi caşcaval.

Pui compoziţia în forme metalice cu fund detaşabil . Dai la cuptor pentru maximum 35 de minute. Serveşti cald şi ornezi după imaginaţie.

Adauga un comentariu