Plante medicinale

Cum se prepara un ceai de papadie si cate afectiuni poti trata cu aceasta bautura

Publicat: 02 nov. 2014
7
Indicatii ale ceaiului de papadie
acnee, alergie, eczeme infectioase recidivante, eczeme de etiologie necunoscuta, psoriazis;
– constipatie, constipatie atona, colita de putrefactie, dispepsie, insuficieta secretie de saliva, gastrita hipoacida;
– reumatism, reumatism cronic, reumatism degenerativ, guta;
– dischinezie biliara, hepatita, sechele post-hepatice, ciroza in faza initiala;
– intoxicatii diverse, toxiinfectii alimentare;
– diabet zaharat (reduce glicemia, creste diureza, protejeaza vasele de sange);
– tromboflebita, arteroscleroza, hemoroizi, imbunatatirea circulatiei sangelui;
– obezitate;
– afectiuni renale: este folosit in special pentru a creste diureza;
– tonic general pentru organism.
Cum se prepara ceai de papadie
Pentru uz terapeutic sunt folosite atat frunzele cat si radacinile de papadie. Daca doriti mai mult un diuretic folositi mai degraba frunzele, dar daca doriti sa tratati afectiunile hepatice folositi radacinile.
Infuzia din frunze de papadie: infuzati 4 pana la 10 g de frunze uscate in 150 ml de apa fierbinte timp de 5 -10 minute. Consumati ceaiul de 3 ori pe zi.
Decoctul din radacini de papadie: fiebeti 3 -5 g de radacina intr-o cana de apa timp de 5 – 10 minute. Consumati decoctul de 3 ori pe zi.
Cercetari stiintifice
Primele cercetari stiintifice din Europa asupra efectelor papadiei dateaza din prima jumatate a secolului XX. Experimente realizate pe animale au permis confirmarea, la acea vreme, a efectelor benefice ale acestei plante: cresterea cantitatii de urina eliminate, cresterea productiei de bila si in special efectelul antiinflamator.
In 2006 a fost publicata o sinteza aunor lucrari ca subliniaza informatiile obtinute pe modele celulare si pe animale confirma virtutile antioxidante anticance si antidiabetice ale papadiei si ale componentelor sale3. Cateva teste clinice preliminare indica faptul ca unele preparate din papadie pot trata crampele intestinale, constipatia si diarea.
Nu a fost inca elucidat mecanismul ce sta la baza efectului diuretic al frunzelor de papadie. In schimb, prin continutul ridicat de potasiu, aceasta planta are un avantaj in fata altor diuretice. Spre deosebire de alte diuretice, frunzele de papadie nu provoaca pierderea de potasiu la nivelul rinichilor, conform studiilor efectuate pe animale.
Precautii
Atentie: in cazul unor calculi biliari sau a abstructiei canalelor biliare trebuie consultat un specialist inainte de a consuma remedii pe abaza de papadie.
Constraindicatii: Persoanele alergice la plantele din familia Asteraceae (ex. margarete, cicoare) pot fi sensibile la papadie. De notat, insa, ca alergia la polenul acestor plante nu antreneaza in mod automat si alergia la alte parti ale plante (frunze, radacini). Totusi poate sa apara o sensibilitate cutanata la contactul cu ceaiul de papadie.
Adauga un comentariu