Remedii naturiste

Cum se realizeaza detoxifierea naturala a ficatului

Publicat: 08 mai 2014
7
SUNATOAREA
In compozitia plantei au fost identificati 15 compusi, printre care acidul valerianic, saponine, colina, rutina, uleiul volatil, care atribuie sunatoarei puteri vindecatoare pentru un numar impresionant de boli pe care le trateaza. Planta salvatoare actioneaza ca sedativ, antiseptic, cicatrizant, antiinflamator hepatic si intestinal, antibiotic, revigorant si ca remineralizant. Pentru hepatita cronica si acuta, dar si ca tratament adjuvant si preventiv, sunatoarea este de un real folos, deoarece protejeaza ficatul de procesele distructive.

Vezi si: Regulile de care trebuie sa tii cont cand incepi o detoxifiere
 

MIEREA
Pe langa toate aceste plante cu efect medicinal cunoscut un real suport in sustinerea functiei hepatice are si mierea. Una din marile calitati este aceea de a favoriza eliminarea toxinelor. Sunt benefice mineralele (fosfor, fier, sodiu, magneziu, siliciu), acizi (formic, acetic, citric, malic), hidrati de carbon, pe care mierea ii contine si care fiecare in parte este necesar pentru unele din procesele chimice complexe care au loc in ficat. 

Vezi si: Ce cura de detoxifiere tine Iuliana Tudor ca sa arate atat de bine

ROSTOPASCA

Aceasta este o planta medicinala cunoscuta de sute de ani pentru capacitatea sa binefacatoare. Rostopasca are efecte tonice si de drenare, stimuland activ regenerarea celulelor hepatice. Rostopasca are si un puternic efect antiviral, fapt care o recomanda in hepatitele virale, sub forma de infuzie, de pulbere sau de tinctura. Rostopasca este activa in detoxifierea naturala a ficatului gras si in cazul afectiunilor biliare, dischinezii biliare sau afectiuni ale vezicii biliare.

Vezi si: Ce spune Anca Turcasiu despre curele de detoxifiere
 

ARMURARIUL
Armurariul este o planta care seamana cu scaietii, cu flori rosiatice care fac seminte cu gust amarui. Semintele contin substante cu o extraordinara actiune benefica asupra ficatului. Armurariul are proprietati hepatoprotectoare, antiinflamatoare, regeneratoare si antioxidante. Efectul hepatoprotector se datoreaza silimarinei, o substanta activa din compozitia plantei, care inhiba patrunderea toxinelor in celula hepatica. In hepatita sau in insuficienta hepatica, infuzia ajuta celula hepatica sa se regenereze si topeste grasimea de pe ficat. Armurariul este unul din cele mai bune tratamente naturiste pentru detoxifierera ficatului, dar cu toate acestea nu este bine sa urmezi un tratament fara sfatul medicului. Si dischinezia si litiaza biliara se trateaza cu tinctura de armurariu, care poate fi procurata de la magazinele naturiste.
Un mare avantaj este faptul ca ficatut desi este supus la o continua agresiune de la alimente, la noxe, medicamente, oboseala, alcoolul si stres, are o capacitate uimitoare de a se regenera, pentru faptul ca este foarte bine vascularizat. Aceasta face ca orice demers de detoxifiere naturala a ficatului sa fie un proces rapid si eficient.
ISOPUL

Isopul este un excelent antibiotic si o adevarata comoara terapeutica pentru organism. Cura cu isop ajuta la eliminarea grasimilor din ficat si usureaza procesul de metabolizare a alimentelor. Isopul are un compex de minerale active: calciu, fier, potasiu, mangan, cupru, alaturi de zaharuri, de taninuri, de glucide si de flavonoide. Este foarte activi in suferintele virale, in congestia grasa a ficatului, in detoxifierea celor care conuma mult alcool si in prevenirea agravarii unor afectiuni heptatice. 

Adauga un comentariu