Sanatate

Cum se realizează extragerea bătăturilor acasă? Sfaturi simple, ușor de pus în practică

Publicat: 27 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum se realizează extragerea bătăturilor acasă Sfaturi simple ușor de pus în practică
După ce ați îndepărtat bătătura, folosiți o soluție special concepută, care să hidrateze zona și să prevină reapariția acesteia.

Extragerea bătăturilor se poate realiza și din confortul propriei locuințe, fără să fie necesar să mergeți la medic. Urmați sfaturile prezentate în continuare, iar bătăturile vor fi doar o amintire.

Bătăturile sunt alcătuite din pielea moartă, care nu a fost exfoliată. De regulă, acestea se formează pe suprafețe netede, lipsite de pilozitate, cum sunt partea superioară sau cea laterală a degetelor. Bătăturile sunt mici și au formă circulară, iar centrul acestora este clar și bine definit. Mai mult, aceste formațiuni pot fi dure sau moi și pot fi lipsite, sau nu, de durere.

Din fericire, bătăturile pot fi extrase chiar de dumneavoastră. Modul de extragere diferă, însă, în funcție de locul unde sunt poziționate, respectiv pe talpă, pe degete sau între degete.

bătături la picioare
Bătăturile sunt alcătuite din pielea moartă, care nu a fost exfoliată.

Extragerea bătăturilor este foarte simplă! Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi

Așa cum am spus, bătăturile sunt extrase diferit, în funcție de locul în care s-au format. De pildă, bătăturile din zona plantară (din talpă) se extrag astfel: mai întâi, se subțiază țesutul cărnos cu ajutorul unui brici sau a unei lame fine, până se ajunge la rădăcina bătăturii. Folosind o ustensilă de forma unei săgeți, îndepărtați rădăcina. Dacă mai rămân denivelări, folosiți forfecuța sau pila pentru călcâie, pentru a le finisa.

În cazul în care aveți bătături pe deget, încercați să despindeți țesutul îngroșat cu ajutorul unei rozete. Realizați mișcări de jur împrejur și ridicați bătătura ca un copăcel. Pentru a subția țesutul îngroșat, puteți folosi bisturiul, iar extragerea propriu-zisă se va realiza cu ustensila în formă de săgeată (lance). Pentru eventuale finisări, utilizați forfecuța.

Bătăturile dintre degete sunt foarte des întâlnite. Pentru îndepărtarea țesutului mai gros, folosiți rozeta, iar pentru eliminarea rădăcinei, ajutați-vă de săgeată. Mai mult, pentru îndepărtarea țesutului din jurul bătăturii, folosiți o forfecuță bine ascuțită. Aveți grijă la eventualele tăieturi.

După ce ați îndepărtat bătătura, folosiți o soluție special concepută, care să hidrateze zona și să prevină reapariția acesteia.

bătături la picioare
În cazul în care aveți bătături pe deget, încercați să despindeți țesutul îngroșat cu ajutorul unei rozete.

Leacuri din bătrâni pentru bătături

Pentru a scăpa de bătături, puteți folosi ceai de mușețel. Acesta este un remediu folosit adesea de bunicii noștri, pentru a calma temporar durerile și pentru a contribui la uscarea mai rapidă a bătăturilor. Foarte bune sunt și compresele îmbibate în oțet, lăsate să acționeze peste noapte. A doua zi este recomandat să frecați bătăturile cu piatră ponce, pentru a înlătura celulele moarte.

Utilă este și alifia de tătăneasă, preparată în casă. Aceasta se realizează din 200 de grame de untură de porc și 4-6 rădăcini de tătăneasă. Tot ce trebuie să faceți este să puneți untura la încălzit și, în momentul în care s-a încins, puneți rădăcina de plantă, spălată și mărunțită, în prealabil. Amestecați, folosind o lingură de lemn și, după ce a fiert, acoperiți-o și lăsați-o să se răcească. A doua zi, puneți, din nou, crema la încălzit, strecurați-o și depozitați-o într-un recipient închis ermetic. Păstrați alifia la frigider și folosiți-o ori de câte ori bătăturile vă dau bătăi de cap.

Totodată, puteți folosi propolis proaspăt, pentru a scăpa de bătăturile dureroase. Încălziți puțin propolis și aplicați-l pe bătătură. Acesta trebuie schimbat o dată la trei sau patru zile. În câteva zile, bătăturile se vor desprinde singure.

picioarele unei femei într-un lighean cu apă
Pentru a scăpa de bătături, puteți folosi ceai de mușețel.
Adauga un comentariu