Actualitate

Cum se repară părul deteriorat. Iată care sunt cele două măști de mare ajutor

Publicat: 22 dec. 2020
Cum se repară părul deteriorat
Există mai multe rețete, bogate în vitamine, care pot reda sănătatea podoabei capilare

Multă lume se confruntă cu probleme în ceea ce privește podoaba capilară, astfel că e bine de știut cum se repară părul deteriorat. Însă dacă te afli în această situație nu trebuie să disperi. Și aceasta deoarece există destule remedii eficiente care pot reda sănătatea podoabei capilare.

Zi de zi, părul nostru suferă, și aceasta se întâmplă cel mai mult din cauza efectelor nocive ale mediului. Totodată, sunt și alte acțiuni care contribuie la deteriorarea podoabei capilare. Dintre acestea amintim vopsirea, utilizarea excesivă a uscătorului de păr dar și a plăcii de întins. Așadar, în această situație ce poți face? Din start vă sfătuim să nu cumpăraţi produse costisitoare pentru revitalizarea părului ori să mergeţi la salon. Și aceasta deoarece există și alte soluții mult mai ieftine dar la fel de eficiente.

Cum se repară părul deteriorat

În acest caz, soluția este foarte simplă. Poți să îți revigorezi părul cu o mască uşor de făcut chiar la tine acasă. Aceasta este ieftină şi nu va fi nevoie să cheltui sume enorme la saloane de coafură sau pe produse care nu îşi fac efectul. De asemenea, această mască accelerează creşterea părului, îl întăreşte şi activează foliculii de păr latenţi. Iar dacă părul şi-a pierdut strălucirea, a devenit fragil şi creşte greu, ar fi bine să foloseşti această reţetă.

Care este masca ideală dacă ai părul deteriorat. Aceasta este plină de vitamine și nu costă mult. Ideea este că trebuie folosită de două ori pe săptămână, timp de o lună, apoi repetaţi la 3 luni!

Ingrediente:

  • 1 fiolă de vitamina B6,
  • 1 fiolă de vitamina B12,
  • 1 fiolă de vitamina B1,
  • 5 ml extract de aloe,
  • 1 lingura balsam pentru păr.

Se amesteca ingredientele cu balsam şi se amesteca bine. Aplicaţi o mică parte a măştii pe încheietura mâinii pentru a vă asigura că nu exista reacţii alergice. Dacă după 10 minute nu apare o senzaţie de arsură la locul de aplicare şi nu s-a înroşit, puteţi aplica în siguranţă masca pe par. Dacă părul este foarte lung, cantitatea de balsam poate fi mai mare.

Sfaturi înainte de folosire

Înainte de aplicare, pieptănaţi cu atenţie părul timp de 5 minute cu o perie. Un astfel de masaj va stimula circulaţia sângelui în piele. Spălaţi-vă părul cu şamponul obişnuit şi acoperiţi cu un prosop. La aplicarea măşti, părul trebuie să fie foarte umed.

Aplicaţi masca şi puneţi-vă o cască specială. Dacă nu aveţi, puteţi înfăşura părul într-o pungă de plastic. Aşteptaţi 20-30 de minute, după care vă clătiţi cu apa caldă. Nu vă pieptănaţi părul imediat, lăsaţi-l să se usuce.

Rețeta pentru mască împotriva căderii părului

Dacă părul cade adesea pe pieptene, este timpul să vă gândiţi cum să-i consolidaţi. Foarte bine stimulează creşterea produsele de îngrijire cu acid nicotinic. Nu trebuie să fie cumpărate dintr-o farmacie, vă oferim o mască eficientă pentru creşterea părului. Trebuie să o aplicaţi în fiecare zi timp de 2 săptămâni, iar apoi puteţi repeta procedeul după 3 luni.

Ingrediente:

  • 2 fiole de acid nicotinic,
  • 5 ml extract de aloe,
  • 5 picături de tinctura de propolis.

Se amesteca produsele într-un recipient de plastic sau sticla. Testaţi-vă masca pe încheietura mâinii pentru a vă asigura că nu exista reacţii alergice. Înainte de aplicare, pieptănaţi cu atenţie părul timp de 5 minute cu o perie groasă. Spălaţi-vă capul cu şamponul obişnuit şi lăsaţi părul să se usuce la jumătate, ar trebui să fie puţin umed.

Aplicaţi masca la rădăcină, puneţi un prosop pe cap şi lăsaţi să acţioneze. Nu vă faceţi griji dacă simţiţi o uşoară senzaţie de arsură, este normal. Clătiţi părul cu apa caldă. Sănătatea părului depinde de un stil de viaţa sănătos şi o dietă echilibrată dar şi de igienă. Cu un deficit de vitamine şi oligoelemente în organism, părul devine fragil, uscat şi poate cădea.

Așadar, acum știți cum se repară părul deteriorat și puteți apela cu încredere la măștile prezentate mai sus.

Adauga un comentariu