Actualitate

Cum se revigorează și readuce la viață o plantă. Cele mai utile sfaturi de la grădinari cu experiență

Publicat: 07 oct. 2020
apa de la legume revigorează și readuce la viață o plantă
Apa în care ai fiert legumele conține o mulțime de substanțe hrănitoare, vitamine și minerale care vor hrăni plantele

Multă lume nu știe cum se revigorează și se readuce la viață o plantă de interior. Însă grație unor sfaturi putem salva plantele preferate. Astfel, trebuie să aplici doar câteva trucuri care le vor ajuta să fie cât mai sănătoase și să crească mari.

Dacă iubești plantele, cu siguranță vrei ca acestea să fie cât mai sănătoase și să crească mari. Însă pentru aceasta nu este nevoie să investești în îngrășăminte chimice și tot felul de fertilizatori din comerț. Poți foarte bine să folosești tratamente naturale pentru a le revigora și a le aduce la viață atunci când dau semne că se usucă. Apelează și tu la aceste sfaturi oferite de grădinarii cu experiență care au avut grijă de mii de plante.

Cum se revigorează și readuce la viață o plantă

În cele ce urmează vă vom spune ce trebuie să puneți la rădăcina plantelor pentru a le readuce la viață. În primul rând, de mare ajutor este apa în care au fiert legume. De acum încolo nu o mai arunca deoarece conține o mulțime de substanțe hrănitoare, vitamine și minerale care vor hrăni plantele. Lasă apa să se răcească și pune-o apoi la rădăcina plantei. Vei vedea efectele în scurt timp.

De asemenea, și coaja de banană are o mulțime de nutrienți. Poți prepara un îngrășământ natural cu ea dacă o combini cu zaț de cafea și coajă de ouă. Pentru asta ai nevoie de 100 grame de zaț de cafea, o coajă de banană și coaja de la două oră. Mixează totul într-un blender și adaugă și un pic de apă pentru o bună omogenizare. Acest amestec va aduce plantei o mulțime de beneficii, ba chiar și plantele uscate își vor reveni.

Nu în ultimul rând poți folosi zahăr. Pentru revigorarea plantelor, poți să faci un amestec dintr-un litru de apă cu o lingură de zahăr. Udă plantele cu acest mix și veți vedea ce rapid își revin plantele. Zahărul alimentează planta eficient, însă nu abuza de acest truc.

Ce trebuie să faci după ce ai cumpărat o plantă nouă

În primul rând, nu trebuie păstrate plantele în solul provizoriu în care le-ai cumpărat. Și aceasta deoarece acela este un substrat care nu reține apă. În plus, de cele mai multe ori, planta trebuie să fie transplantată într-un ghiveci mai mare. Așadar, alege un pământ special pentru plantele de apartament sau un pământ special pentru planta ta nouă. Acest lucru este valabil și pentru orhidee.

De asemenea, nu uda plantele cu apă foarte rece, ci folosește apă la temperatura camerei. Este bine să folosești sfaturile de mai sus pentru a menține plantele sănătoase. Totodată, șterge frecvent praful de pe frunze, pentru a le permite să absoarbă cât mai bine lumina și să facă fotosinteză.

Așadar, de acum înainte vei ști cu se revigorează și se readuce la viață o plantă care dă semne de ofilire sau chiar se usucă.

Adauga un comentariu