Mama si copilul

Cum se trateaza durerea de cap in sarcina

Publicat: 10 dec. 2010
7

Durerile de cap sunt frecvente in sarcina mai ales in primul si al treilea trimestru. Insa, inainte de a lua orice pastila, cere sfatul medicului, pentru a sti ce tratament ai voie sa urmezi.

Potrivit medicilor, in primul trimestru de sarcina, durerile de cap apar frecvent indeosebi pe fondul modificarilor hormonale si a schimbarilor in stilul de viata (renuntarea la cafea, la tutun sau la diferite alimente). In general, in aceasta faza, gravidei i se recomanda sa se odihneasca mai mult si sa faca plimbari prelungite. Insa, daca aceste dureri devin insuportabile, se recomanda un consult medical. Pe baza unui set de analize medicul va prescrie analgezice usoare, care nu pun sarcina in dificultate.

Pune comprese reci

Durerile de cap din al treilea trimestru de sarcina sunt la fel de frecvente ca in primul trimestru insa apar din alte cauze. In primul rand, modificarilor de postura care apar pe masura ce sarcina evolueaza si efortul sporit pentru a face un lucru pot declansa durerea de cap. In astfel de cazuri se recomanda sa apelezi la diverse trucuri. De exemplu, iti poti aplica pe frunte comprese reci sau poti strivi o foaie de varza, iar mai apoi sa o asezi in dreptul tamplelor. De asemenea, s-a demostrat ca si somnul poate face minuni. Daca observi ca durerea de cap nu trece indiferent de trucurile la care apelezi, odihneste-te o ora. Studiile au aratat ca somnul poate face minuni. Totodata, poti opta si pentru cateva exercitii fizice usoare, deoarece in timpul efortului se elimina serotonina, numita si hormonul starii de bine. Medicii te mai sfatuiesc sa eviti spatiile zgomotoase si aglomerate, deoarece sunt o sursa de stres.

Atentie la lovituri!

Daca in timpul sarcinii te lovesti la cap, desi pe moment, ti se pare ca totul este in regula, este bine sa mergi la medic, deoarece pot exista traumatisme care iti pun viata in pericol. De asemenea, daca ai o durere de cap care persista mai mult de o saptamana este bine sa ceri sfatul medicului. Sub nicio forma nu lua medicamente fara sa consulti in prealabil medicul.

Adauga un comentariu