Remedii naturiste

Cum se trateaza naturist hipertensiunea in Germania

Publicat: 11 ian. 2016
7
Hipertensiunea arteriala reprezinta o afectiune cardiovasculara foarte frecventa, fiind definita drept o crestere a valorilor tensiunii arteriale peste limita normala dupa trei masuratori consecutive, in trei circumstante diferite. O tensiune arteriala peste limitele maxime este periculoasa pentru ca afecteaza structura si proprietatile vaselor de sange din intregul organism, avand consecinte semnificative, uneori vitale. Cele mai importante organe afectate de consecintele hipertensiunii arteriale sunt creierul, inima si rinichii. 

Inima se poate recupera singura in urma unui infarct 

Sebastian Kneipp, un celebru preot vindecator neamt, recomanda trei remedii cu apa contra hipertensiunii: baile calde sau sauna, pentru a pro­voca transpiratia, spalare generala cu apa rece, care reduce presiunea sangelui, si cataplasmele cu apa si argila.
Acestea se aplica în felul urmator: se ia o bucata de panza de circa 10 centimetri latime si cu o lungime 30-40 cm. Se înmoaie într-un amestec format din 125 grame argila (o jumatate de cana) dizolvata în 4-5 linguri de apa. Se stoarce bandajul, apoi se aplica înfasurat în jurul piciorului, de la glezne pana la genunchi. Are proprietatea de a deturna sangele din zona capului, directionandu-l catre picioare.

Presiunea sângelui este determinată de cantitatea de sânge pe care îl pompează inima și gradul de rezistență opus de artere față de fluxul de sânge. Cu cât inima pompează mai mult sânge și cu cât arterele sunt mai îngustate, cu atât presiunea sângelui este mai ridicată.

O persoană poate suferi de hipertensiune timp de ani la rând fără a prezenta vreun simptom. Chiar și în absența simptomelor, se produce în acest timp deteriorarea vaselor de sânge și a inimii. Hipertensiunea arterială care nu este controlată prin medicație poate conduce la probleme grave de sănătate, cum ar fi infarctul sau atacul vascular.

Adauga un comentariu