Actualitate

Cum se tratează varicele cu ceapă roșie. Acest remediu naturist face minuni

Publicat: 12 nov. 2020
Tratează varicele cu ceapă roșie
Varicele pot fi tratate cu un remediu natural pe bază de ceapă roșie și miere de albine

Dacă încă nu știai, află că se tratează foarte bine varicele cu o legumă banală – ceapă roșie – rezultatele fiind vizibile rapid. Astfel, cu un remediu preparat din această legumă veți putea corecta aceste dilatații neplăcute ale venelor.

Din ceapă roșie puteți prepara un remediu naturist care face minuni în tratarea varicelor. Varicele, care afectează în principal femeile, nu au doar un aspect neplăcut, ci și implicații serioase asupra sănătății. Varicele reprezintă nişte dilataţii ale venelor care aparţin sistemului venos superficial. Au o culoare albăstruie şi apar datorită unei proaste circulaţii şi a unei insuficienţe venoase. Mai ales vara, când temperatura este ridicată, boala se agravează.

De câte feluri sunt varicele

Varicele sunt vene largi, proeminente, palpabile şi vizibile la suprafaţa pielii, localizate la nivelul coapsei şi al gambei. Alte forme de vene varicoase sunt telangiectaziile şi venele reticulate. Ele nu dau simptome, iar tratarea lor e de ordin cosmetic.

Telangiectaziile sunt vene foarte mici, uşor vizibile, care nu se pot palpa, localizate în special în straturile superficiale ale pielii. În schimb, venele reticulate sunt mai mari decât telangiectaziile, dar mai mici decât cele varicoase.

Tratează varicele cu ceapă roșie

Remediul pe bază de ceapă roşie poate fi urmat de persoanele care se confruntă cu această problemă și care nu vor să apeleze la ajutorul bisturiului. De asemenea, acest remediu este recomandat și celor care au încercat fără succes alte metode. Pentru varice, tratamentul durează o lună. Însă după 30 de zile de pauză, procedura trebuie repetată, până când varicele dispar.

Pentru a prepara acest leac aveți nevoie de 600 ml suc de ceapă roşie și 300 g miere de salcâm. Așadar, ceapa se toacă foarte mărunt, apoi se stoarce printr-un tifon des. Sucul obţinut se toarnă într-o sticlă. După aceea, se adaugă mierea şi ingredientele se amesteca foarte bine, până când preparatul se omogenizează. Acest remediu se păstrează la frigider. După fiecare masă principală, se ia din acest preparat câte 50 grame, de două ori pe zi. Tratamentul trebuie urmat, fără întrerupere, timp de o lună.

Ce obiceiuri cauzează varice

Din nefericire, există o serie de obiceiuri cotidiene care provoacă mai mult rău decât bine. În cazul varicelor, este vorba de purtarea hainelor prea strâmte, dar și a ciorapilor mult prea strânşi pe picior. Aceştia ar trebui înlocuiţi cu ciorapii de compresie care ajută la dilatarea peretelui venos.

De asemenea, purtarea zilnică a tocurilor înalte este un alt obicei dăunător pentru sănătatea picioarelor. Pentru persoanele care au varice se recomanda alternarea purtării tocurilor mai înalte de 2 cm cu cele mai mici.

În altă ordine de idei, faptul că știi cu se tratează varicele cu ceapă roșie poate reprezenta o alternativă mai sănătoasă și mai ieftină la alte tratamente.

Adauga un comentariu