International

Cum se vede in Rusia pactul de la Minsk

Publicat: 12 feb. 2015

Armistitiul stabilit, joi, la Minsk este privit ca o mare victorie in Rusia, dar si ca o demonstratie de forta data de presedintele Vladimir Putin.

Intr-o interventie la postul de Radio Komsomolskaya Pravda, colonelul Vladimir Jirinovski, presedinte al Partidului Liberal Democratic Rus (LDPR), a avut o reactie dura la adresa SUA, cand a fost pus sa comenteze armistitiul de joi.

„In orice caz, este o victorie pentru Rusia. Am aratat lumii ce facem. Americanii se pot lauda cu forta lor militara, pot ameninta, dar le este teama! De 70 de ani incearca sa instaureze pacea peste tot (Japonia, Coreea, intreaga Asia, Vietnam, Africa, America Latina) si nicaieri nu le-a mers. Sange peste tot, cadavre, oameni spanzurati!”, a spus politicianul rus.

Citeste si Porosenko, prima declaratie dupa acordul de la Minsk

Apoi, Jirinovski a afirmat ca americanii sunt inca „in anii ’50” si a cerut o lovitura in plan economic pentru SUA.

„Pe plan intern, inca sunt in anii ’50. Este ridicol ce fac, in secolul 21, americanii ard oameni de culoare. Asta e tara care vrea sa fie prima putere a lumii! Acum trebuie sa dam o lovitura dolarului, iar in final americanii se vor intoarce acasa, vor fi exclusi de pe toate continentele. Sunt sigur de asta!”, a mai spus acesta.

In incheiere, Jirinovski i-a transmis lui Vladimir Putin ca la eventualele intalniri ce vor urma nu ar mai trebui sa se deplaseze la Minsk.

Citeste si Putin a acceptat s-o ELIBEREZE pe Nadia Savcenko

„Pe viitor, presedintele Putin n-ar mai trebui sa mearga la Minsk. Sa vina ei la Smolensk (oras din Vestul Rusiei, langa granita cu Belarus – n.red.), daca sunt prea lenesi sa vina pana la Moscova”, a conchis politicianul rus, cunoscut pentru faptul ca ar fi extremist.

Negocierile-maraton de la Minsk, intre presedintii Rusiei, Ucrainei si Frantei si cancelarul Germaniei, reuniti pentru a gasi o solutie la criza din Ucraina, s-au incheiat joi la pranz, dupa ce au inceput miercuri seara.

Presedintele rus, Vladimir Putin, a iesit intr-o conferinta de presa, dupa mai bine de 16 ore de discutii, pentru a anunta ca s-a ajuns la o intelegere.

Citeste si Ce prevede ARMISTITIUL din Ucraina

Liderul de la Kremlin, Petro Porosenko, Angela Merkel si Francois Hollande au negociat intens un armistitiu in estul Ucrainei. Acesta acopera atat retragerea armamentului greu si a militiilor, cat si o gama de masuri economice si reforme constitutionale, dupa cum a aratat Putin.

Acordul de pace la care au ajuns cei patru lideri va intra in vigoare in noaptea de sambata spre duminica, fiind compus din 13 puncte. Printre acestea se numara un armistitiu complet in estul Ucrainei, care va intra in vigoare la ora locala 00:00, pe 15 februarie, precum si retragerea armelor grele, amnistie generala pentru rebeli si un schimb al tuturor prizonierilor.loading...

Adauga un comentariu