National

Cum si-a turnat la Securitate avocata Paula Iacob verisoara si colegii

Publicat: 13 oct. 2013
1

Celebra avocata Paula Iacob a dat informatii Securitatii despre mai multe persoane, printre care si rude sau colegi de breasla, aceasta fiind recompensata pentru turnatoriile sale.

Paula Iacob, in varsta de 81 de ani, si-a turnat la Securitate colegi cu care se intalnea zilnic prin tribunale, dar si jurnalisti, artisti sau disidenti anti-comunisti, scrie Evenimentul Zilei.

Aceasta a colaborat cu securistii sub pseudonimul Gabriela intre anii 1952 si 1954 si Ioana in perioada 1970-1974. Printre persoanele despre care Iacob a oferit informatii se numara si avocatul Radu Glogojeanu, pe care l-a turnat dupa o vizita in Germania.

„Pe Glogojeanu Radu il cunosc de circa 12 ani. Am impresia ca este un om lipsit de scrupule, as putea spune chiar un escroc. Cu ani in urma a fost implicat intr-un proces de spionaj, timp in care a fost ajutat material, el si familia lui, de catre Aronescu Emil„, informa „Ioana”.

O alta tinta a Paulei Iacob a fost Ioachim Ramniceanu Florea, redactor muzical la postul de radio Europa Libera. Acesta era suspectat de spionaj, iar avocata a fost pusa sa se intalneasca „intamplator” cu el.

„Din discutiile purtate la Munchen si Bucuresti, pot afirma ca Ramniceanu Florea este un om inteligent, bine documentat asupra realitatilor din tara, precaut si avand un dezvoltat simt mercantil”, spunea „Ioana”.

In plus, Paula Iacob a mai informat securitatea in legatura cu relatiile amoroase pe care le avea verisoara ei, Anca Tyllo, care lucra la Europa Libera si care o gazduia pe avocata cand venea in Germania.

Comentarii
  • mi se pare f ciudat ca deabia acum „au iesit la iveala” aceste informatii! pana acum de ce nu s-a spus nimic? a deranjat cumva d-na avocat prin implicarea dumneaei in protestele impotriva eutanasierii maidanezilor???? ca si directoarea spitalului de oftalmologie, d-na dr Monica Pop, caruia I s-au trimis controale??? hai sa terminam cu prostiile, domnilor de la Evenimentul Zilei! Gasiti alte subiecte!

Adauga un comentariu