Sfaturi pentru casa si gradina

Cum stergi praful de pe frunzele plantelor de apartament

Publicat: 28 iun. 2018

Praful de pe frunzele plantelor din casa este o problema. Este greu de curatat, unele plante nu tolereaza udarea frunzelor si, in plus, este o operatiune care trebuie facuta constant, cel putin o data la doua saptamani. De ce trebuie sa cureti praful de pe frunzele plantelor din casa? Praful poate bloca pocesul de respiratie vegetala si poate reduce capacitatea plantelor de a face fotosionteza sub influenta razelor soarelui, ceea ce in timp duce la reducerea ritmului de crestere, a vigori plantelor ceea ce in final la poate ofili.
In functie de mediu si de cat praf circula prin aer praful de pe frunzele plantelor din casa trebuie curatat indata ce devine vizibil sau se simte daca atingi cu degetul frunzele.

Cea mai usoara metoda sa cureti praful de pe frunzele plantelor din casa este dusul. Duci planta in cada si si cu ajutorul unui dus, cu jet minim si apa la temperatura mediului ii oferi plantei o ploaie artificiala. Lasa planta sa se scurga de apa circa doua ore inainte de a o duce la locul ei. Intervalul de 2-3 ore este optim pentru ca planta nu percepe ca a fost mutata.

Daca ghivecele sunt prea mari si nu pot fi mutate cu usurinta poti sa le cureti praful de frunzele plantelor din casa stropindu-le cu apa si stergandu-le cu servete de hartie. Evident trebuie sa faci asta cu firecare frunza in parte.

Pentru plantele care nu suporta ca frunzele sa fie udate cea mai buna solutie este o pensula sau o perie foarte fina cu care sa indepartati gentil praful fara sa raniti planta. Nu folosi niciodata solutii chimice sau alte substante pentru curatatul frunzelor. Se foloseste pentru a curata praful de pe frunzele plantelor din casa bere sau lapte. Chiar si asa frunzele trebuie curatate bine pentru ca aceste lichide pot lasa o pelicula care sa sufoce funzele.loading...

Adauga un comentariu