Boli si tratamente

Cum stii ca suferi de o boala a ficatului

Publicat: 14 mai 2015
7
Se intampla uneori, sa prezentam o serie de simptome, precum oboseala cronica, infectii frecvente, constipatie, probleme menstruale sau aparitia asa-numitor pungi de sub ochi. Toate aceste manifestari sunt, de fapt, atentionari ale organismului care semnaleaza disfunctii ale ficatului. 

Leac din frunze de papadie pentru ficat 

Cum recunosti ciroza hepatica
Simptomele cirozei apar pe masura ce boala se agraveaza. Semnele care ar trebui sa te trimita la medic sunt scaderea apetitului, senzatia de greata, oboseala accentuata, ametelile dar si pierderile in greutate. Mai pot aparea dureri abdominale, icterul si cresterea in volum a abdomenului.
Care sunt simptomele cancerului hepatic
Fiindca nu doare, cancerul hepatic este depistat, de cele mai multe ori, in stadii avansate. De aceea, este important sa mergi la doctor daca suferi de o perioada mai lunga de timp de oboseala accentuata, greata sau varsaturi.
Si pierderea rapida in greutate, lipsa poftei de mancare si dureri in partea dreapta a abdomenului, pot fi semnale ale bolii.
Icterul, semn de hepatita
Hepatita reprezinta o inflamatie a ficatului, care poate fi acuta sau cronica. Aceste afectiuni pot fi recunoscute dupa prezenta anumitor simptome: dureri in partea dreapta a abdomenului, varsaturi, greata, icter, urina inchisa la culoare, dar si oboseala accentuata.

Cum sa detoxifiem un ficat bolnav 

In cazul hepatitelor virale mai pot aparea febra, dar si durerile articulare, simptome asemanatoare cu cele ale racelilor.
„Ficatul gras“, o boala tacuta
Steatoza hepatica, cum este cunoscut in termeni medicali „ficatul gras”, e frecventa la adulti. Se estimeaza ca pana la 20% dintre adulti au boala, dar numarul lor ar putea fi mai mare, pentru ca steatoza nu da, de obicei, niciun fel de simptome.
La unii pacienti pot aparea oboseala, greata, dureri in partea dreapta, sub coasta. De aceea, diagnosticul poate fi stabilit numai dupa efectuarea unei ecografii.
Steatoza hepatica apare atunci cand se acumuleaza grasimi in ficat, in proportie mai mare de 10%. „Ficatul gras“ este asociat si cu alte boli, precum diabetul, hipertensiunea arteriala si hipotiroidia.

Cele mai bune leacuri din PLANTE pentru un FICAT FARA TOXINE 

sursa: clicksanatate.ro
Adauga un comentariu