Magazin

Cum stii care sunt cele mai bune banane?

Publicat: 08 iun. 2012
1

Alaturi de citrice si mere, bananele se numara printre cele mai consumate fructe din lume, fiind extrem de bune de luat ca gustare peste tot, datorita faptului ca au propriul invelis biodegradabil, nu au un miros intepator si nici nu fac rau digestiei, asfel incat sa te puna in situatii delicate in miezul zilei.

In multe culturi banana a fost si inca mai este un simbol al fertilitatii, dar dincolo de acest aspect, fructul este si foarte sanatos, conform RedOrbit.

Dintr-o banana primesti in jur de 35% din necesarul zilnic de vitamina B6. Aceasta ajuta la o mai buna functionare a creierului, ajuta corpul sa asimileze si foloseasca la maxim proteinele din mancare, crescand si numarul anticorpilor, astfel incat sa ai un sistem imunitar mai solid.

O banana iti ofera si o cincime din necesarul zilnic de vitamina C, 10% din fibrele necesare si 15% din potasiul decare are nevoie corpul tau.

Sistemul digestiv iubeste si el acest fruct, caci are substante care previn iritarea peretilor intestinali si stomacali si curata bacteriile care altfel ar putea provoca ulcer. In plus, o banana nu are mai mult de 110 calorii.

Cum sa alegi si sa pastrezi bananele: este bine sa le cumperi in „buchete” si sa rupi cate una atunci cand vrei sa o mananci. Alege-le pe cele care par dense, dar sa nu fie extrem de tari, caci altfel pot sa fie necoapte.

Coaja trebuie sa fie deschisa la culoare si fara pete. Daca se intampla sa nimeresti banane verzi, lasa-le undeva la temperatura camerei si, in scurt timp, se vor coace. Daca sunt deja numai bune de consumat, tine-le in frigider pentru a nu se face maronii.

Poti chiar sa le ingheti si sa le consumi peste cateva luni, in sucuri si shake-uri, dar acest lucru nu prea are rost, caci bananele se gasesc in magazine proaspete in tot timpul anului.

Sursa: ziare.com





Adauga un comentariu