Din lumea filmului

Cum suna injuraturile din «Narcos: Mexic», traduse de Irina Margareta Nistor – Video

Publicat: 21 nov. 2018
3

Netflix Romania puncteaza la capitolul cretivitate, realizand o campanie de promovare inedita pentru ”Narcos: Mexic”, un serial despre si cu traficanti, care nu se simt incomodati nici de cea mai crancena injuratura.

Irina Margareta Nistor este o figura populara printre romani, pentru traducerile facute filmelor din anii  ’80, din acest motiv ea devenind si una dintre protagonistele filmului care trateaza fenomenul casetelor video din acea perioada – ”Chuck Norris vs Communism”.

Si inca ceva, bunul simt, educatia, au impiedicat-o pe Irina Margareta Nistor sa redea chiar textual injuraturile din filmele pe care le traducea, pe care le adapta in stil propriu, de aici intervenind unele situatii extrem de amuzante.

Irina Margareta Nistor a fost invitata de Departamentul de Subtitrari al Netflix pentru a-i da o mana de ajutor angajatului lipsit de inspiratie in fata limbajului vulgar din serialul cu traficanti de droguri.

”«Narcos: Mexico» nu este un serial usor de tradus, mai ales daca vrei sa eviti limbajul «colorat». Din fericire, doamna Irina Margareta Nistor gaseste solutii pentru orice replica“, spun reprezentantii Netflix Romania.

”Peste 3000 de filme, asa incat nu exista injuratura pe care sa n-o pot traduce“, spune criticul de film inainte de a-si dezlantui impresionanta capacitate de a evita limbajul vulgar.

Iata cateva dintre cele mai amuzante traduceri ale Irinei Margareta Nistor pentru noul sezon Narcos:
 
Fucking shit, bro! Fuck! – Ei, moas-ta pe gheata, fratie! Ptiu sa nu te deochi!

I’m gonna blow his fucking head off, you know? – Ii dau una peste ceafa, intelegi?

Fucking radio chips! – Ciripeste netrebnicul de radio!

I don’t fucking know you! – Nu te cunosc, mai pustane!

I thought you had this shit tired up, bro! – Credeam ca stiai spilu, neamule!

You’re wasting my time with this clown! – Imi irosesti vremea cu acest agarici!

Listen to me, puta! – Asculta-ma, netrebnicule!

Adauga un comentariu