Stiri si curiozitati

Cum suni cu număr ascuns? Ce să faci dacă cineva te deranjează atunci când sună în acest mod

Publicat: 21 oct. 2020
Telefon apelat cu numar ascuns
Macar o dată fiecare din noi s-a întrebat cum suni cu număr ascuns?

Macar o dată fiecare din noi s-a întrebat cum suni cu număr ascuns? Ori sub forma de glumă, ori pentru că nu doriti ca persoana respectivă să va memoreze numărul, puteti apela la această metodă. Ar fi bine ca în cazul unei glume să știți daca persoana în cauza nu se supară.

Utilizatorii de smartphone-uri cu sistem de operare Android pot apela un număr de telefon fără să le fie afișată identitatea pe ecran.

Cum să suni cu număr ascuns?

Pentru a apela pe cineva cu număr ascuns trebuie să urmați câțiva pasi simpli pentru a vă ascunde numărul de telefon față de persoana apelată. Numărul poate fi în permanență ascuns sau ocazional.

În România codul de blocare este #31#, insa și în alte state precum Bulgaria, Canada, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, India, Israel, Italia și Olanda.

Acest cod funcționează în anumite condiții stabilite de țara respectivă sau de către furnizorii de telefonie mobilă.

În cazul în care vreți să vă ascundeți numărul de telefon în timp ce sunați o persoană care nu doriți să vă afle numărul de telefon se poate introduce acest cod înainte de numărul de telefon propriu-zis pentru ca pe mobilul persoanei de la celălalt „capăt al firului” să apară mesajul „Număr necunoscut”.

Cum să suni cu număr ascuns în permanență?

Există și o modalitate de a ascunde în permanență numărul de telefon urmând, bineînțeles, câțiva pași.

Astfel, accesați meniul „Apeluri” ==> „Mai multe” ==> „ID apelant” ==> „Ascundeți numărul” .

Pentru a renunța la opțiunea de a ascunde numărul în permanență este necesar să urmați aceiași pași menționați de mai sus, iar la final se bifează „Afișați numărul”.

În momentul în care sunăm cu număr ascuns, identitatea noastră este protejată, ceea ce reprezintă un mare avantaj al acestei opțiuni.

Acest lucru este benefic atunci când sunt contactate instituții publice sau companii care, astfel, nu pot păstra datele de contact ale apelantului fără permisiunea acestuia.

Un dezavantaj al acestei opțiuni ar fi atunci când sunt apelate persoanele apropiate. Probabilitatea că acestea să nu răspundă sau să aibă activată o setare prin care astfel de apeluri sunt blocate este destul de mare.

Cum poți afla cine te suna cu număr ascuns

O aplicație pe mobil pentru iPhone și Android te poate ajuta să aflii cine te-a sunat cu număr ascuns. Se numește Truecaller și este gratuita. Ea poate fi descărcată pe Windows Phone, iPhone sau Android.

Pentru instalarea aplicației trebuie să urmați câțiva pasi simpli:

Descarcați aplicația din programul specific telefonului dumneavoastră

Instalați aplicația

Creați un cont sau autorizați telefonul pentru a o putea accesa (pentru asta trebuie să vă dați acordul că aceasta aplicație Truecaller să vă acceseze agenda telefonica. După acest pas, lista respectiva de contacte se vă cumula cu a altor câtorva milioane de utilizatori, iar, în final vă ajunge la peste 2 miliarde de numere de telefon.

Pe iPhone dar probabil și pe Android e nevoie să iți dai acordul că aceasta aplicație să funcționeze ca un manager de apeluri pentru a te ține la curent daca primești apeluri sub forma de “spam”.

Adauga un comentariu