Secretele istoriei

Cum suntem manipulati zi de zi prin mesaje subliminale – FOTO

Publicat: 24 iul. 2013
Un mesaj subliminal este un semnal sau mesaj conceput sa fie transmis sub limitele normale a perceptiei. Multa vreme s-a crezut ca mesajele subliminale transmise prin intermediul media, in incercarea de a ne influnenta deciziile nu sunt decat niste legende urbane.
Cu toate acestea o analiza a cercetatorilor de la Colegiul Universitar din Londra, publicat in renumita publicatie de stiinta Neuron, pune pe jar mediul academic. Experimentele oamenilor de stiinta britanici au demonstrat ca, intr-adevar, deciziile oamenilor pot fi influentate prin intermediul mesajelor subliminale, potrivit mistere-antice.blogspot.ro.
„Imaginati-va un jucator profesionist de poker, jucator care stie cand sa renunte la carti sau cand sa blufeze. Astfel de oameni actioneaza ca raspuns al unor stimuli imperceptibili trimisi de adversar, folosind o parte a creierului care nu este relationata de gandurile constiente. La acelasi nivel, o imagine care nu dureaza decat cateva miimi de secunda, imaghine transmisa sub forma unui soc electric, poate determina un om sa faca lucruri pe care, in mod normal, nu le-ar fi facut”, sustine Mathias Pessiglione, liderul echipei de cercetatori de la Colegiul Universitar din Londra.
In testul efectuat de oamenii de stiinta, subiectii, reprezentati de 11 barbati si 9 femei, toti cu varste cuprinse intre 18 si 39 de ani, au fost supusi unui bombardament cu imagini care nu durau mai mult de cateva milisecunde, suficient pentru a fi percepute de creier, dar fara ca oamenii sa constientizeze. Acestora le-au fost prezentate imagini ale mai multor simboluri. Urmatorul pas a fost reprezentat de identificarea acestor simboluri dintr-o multime, premiul constand in castigarea unor sume de bani pe care voluntarii le puteau pastra.
 

Adauga un comentariu