Vocea farmacistului

Cum te ajuta proteina din zer

Publicat: 18 ian. 2015
7

Proteinele din zer sunt proteine complete, adica contin toti aminoacizii esentiali de care corpul uman are nevoie pentru a functiona corect si pentru a isi repara tesuturile. Este foarte populara printre sportivi si culturisti si poate impiedica starea de cataplexie in cazul persoanelor care sufera de anumite boli ca SIDA sau cancer. Iata cateva dintre beneficiile proteinei din zer:
– in afara de efectul asupra muschilor, proteina din zer inhiba proliferarea celulelor canceroase, apara impotriva radicalilor liberi si creste functia imuna.
– prin comparatie cu proteina din soia, zerul pare mai eficient pentru scaderea in greutate.
– pudrele din proteina de zer contribuie in acelasi timp la senzatia de satietate, prin urmare se vor consuma mai putine calorii si se va accelera procesul de scadere in greutate.
– proteina din zer are si proprietati antioxidante care pot ajuta sistemul imunitar, potrivit unui raport publicat in JSSM (Jurnalul de Sport stiinta si Medicina). Ea contine un nivel mare de cisteina, un aminoacid special care ajuta la cresterea nivelului de glutation, care ajuta sistemul imunitar prin combaterea bacteriilor si virusurilor.
 – zerul contine leucina, care promoveaza pierderea de grasime.

Zerul foarte bun in curele de slabire

Doza zilnica de proteina din zer
20-25 de grame din acest tip de proteina pot fi consumate in fiecare zi, in functie de stilul de viata, daca sunteti activ sau sedentar. Exista insa si situatii cand organismul are nevoie de cantitati mult mai mici din acest supliment, de aceea este important sa consulti medicul inainte de a cumpara un borcan imens cu proteina din zer.

Efectele adverse 
Acest tip de proteina aduce multe beneficii, insa trebuie consumata cu moderatie. Un consum ridicat de proteina de zer poate conduce la cresterea procentului de grasime corporala si stresului asupra rinichilor. Femeile pot prezenta un risc mare in a dezvolta o serie de afectiuni, printre ele regasindu-se si osteoporoza. De asemenea, femeilor le este mai dificil sa isi mentina o greutate optima, in conditiile in care organismul lor pierde, in mod natural, masa musculara si castiga grasime corporala.

Benefiicile zerului pentru sanatate

Adauga un comentariu