Diete si regimuri

Cum te poate ajuta dieta daca ai osteoartrita

Publicat: 21 nov. 2018
25

Multi oameni considera ca modificarea dietei poate ameliora simptomele osteoartritei, care includ durere, rigiditate si umflaturi. Osteoartrita este cea mai frecventa forma de artrita, care afecteaza zeci de milioane de oameni din toata lumea. Boala poate afecta orice articulatie in organism, dar oamenii o observa adesea in genunchi, maini, solduri sau coloana vertebrala. Consumul unei alimentatii echilibrate si nutritive poate ajuta la prevenirea altor deteriorari ale articulatiilor. Nu este posibil ca anumite alimente sau suplimente nutritive sa vindece osteoartrita, dar, potrivit Fundatiei pentru Artrita, anumite diete pot imbunatati simptomele oamenilor.

Unele alimente au proprietati antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea simptomelor, in timp ce alte alimente le pot amplifica. Dieta potrivita poate ajuta la imbunatatirea osteoartritei in urmatoarele moduri:

1. Reducerea inflamatiei si prevenirea daunelor. O dieta echilibrata si nutritiva va da organismului instrumentele necesare pentru a preveni deteriorarea articulatiilor, ceea ce este esential pentru persoanele cu osteoartrita. Unele alimente sunt cunoscute pentru a reduce inflamatia in organism si dupa o dieta antiinflamatoare se pot ameliora simtitor simptomele. Consumul suficient de antioxidanti, inclusiv vitaminele A, C si E, poate ajuta la diminuarea deteriorarii articulatiilor.

2. Reducerea colesterolului. Persoanele cu osteoartrita sunt mai susceptibile de a avea colesterol mare in sange si reducerea colesterolului poate imbunatati simptomele acestei boli. In ceea ce priveste dieta potrivita, oamenii isi pot echilibra rapid nivelul de colesterol.

3. Mentinerea unei greutati sanatoase. Excesul de greutate poate pune presiune suplimentara asupra articulatiilor, iar stocurile excesive de grasimi din organism pot provoca inflamatii suplimentare. Mentinerea unei greutati sanatoase poate reduce simptomele osteoartritei. Mentinerea unei greutati sanatoase poate fi dificila pentru unii oameni, in special pentru cei care au o afectiune care le reduce mobilitatea, cum ar fi osteoartrita. Un medic sau un dietetician va poate oferi cele mai bune sfaturi despre cum sa slabiti, daca este nevoie.

Adauga un comentariu