Magazin

Cum te poate imbolnavi grav un simplu interviu

Publicat: 27 sept. 2016
1

Stresul cauzat de situatiile sociale precum vorbitul in public sauinterviurile pentru angajare afecteaza serios sistemul imunitar al unora dintre noi, atrag atentia oamenii de stiinta americani.  Potrivit unui studiu derulat la Universitatea California, Los Angeles, la care au participat 124 de voluntari, stresul social favorizeazaprocesele inflamatorii in organism.

„S-a dovedit ca exista diferente semnificative intre felurile in care oamenii interpreteaza si raspund situatiilor sociale”, a aratat conducatorul studiului, George Slavich, postdoctorand in cadrul Cousins Centre for Psychoneuroimmunology, Los Angeles. „De exemplu, uneori consideram ca a tine un discurs in fata unui auditoriu este o provocare, alteori, este de-a dreptul amenintator si stresant. In studiul nostru am urmarit sa descifram modul in care aceste diferente influenteaza procesele biologice care ne afecteaza sanatatea si starea de bine”, a mai explicat Slavich.
Vezi si: Afectiunea care nu exista in statisticile oficiale ale Romaniei. „Este ca un virus la calculator. Omul isi creeaza programe emotionale, capabile sa-i faca rau” 

Ce au descoperit expertii americani este ca mintea si trupul nostru se afla intr-o conexiune foarte stransa. „Stiam de mai multa vreme sa stresul social crescand riscul de afectiuni, insa nu ne era clar cu se instaleaza acest efect”, au spus autorii studiului, adaugand ca raspunsul la stresul social acut este, cu certitudine, inflamatia, astmul, artrita reumatoida, bolile cardiovasculare si depresia. 

Adauga un comentariu