Frumusete

Cum tratam unghiile dupa tratamentul cu gel

Publicat: 17 dec. 2017
7

Dupa ce te hotarasti sa renunti la machiura cu gel, unghiile tale vor fi mult mai slabite o perioada. De aceea este important sa le îngrijesti într-un mod corespunzator si sa le acorzi toata atentia. S-ar putea sa nu te astepti sa fie atat de fragile, asa ca cel mai bine este sa te pregatesti psihic dinainte.

Primul pas pentru îngrijirea corespunzatoare este sa renunti la pila de unghii. Cel mai probabil, nici nu o vei putea suporta. Dar în cazul în care vei putea si te va tenta, tine minte ca nu vei face decat sa slabesti unghiile si mai mult. Renunta la oja si lac de unghii pentru o perioada. Unghiile au te timp pentru a se reface. În locul lacului, poti folosi un tratament de întarire care sa contina biotina sau vitamina E. Acestea hidrateaza si ajuta din plin la procesul de recuperare.

15 lucruri pe care nu le stii despre unghii

Încearca sa le pastrezi scurte. Fiind foarte fragile, unghiile se vor rupe mai des si se vor exfolia. Taie-le scurt pana ce vezi ca se întaresc si devin mai puternice. Cand vei începe sa folosesti pila, asigura-te ca le pilezi într-o singura directie. Totodata, este esential sa nu tai cuticulele. Acestea protejeaza unghia de bacterii. Ea, fiind mult mai subtire dupa manichiura cu gel, va atrage mai usor microbii si va fi predispusa la infectii. Hidratarea este foarte importanta. Asigura-te ca folosesti o crema de maini intens hidratanta de mai multe ori pe zi, în special dupa ce te speli sau cand iesi afara. Cauta o crema care contine vitamina E, ulei de cocos si antioxidanti. Baile calde de ulei te vor ajuta foarte mult. Încalzeste ulei de mpsline sau de migdale si dizolva în el o capsula de vitamina E. tine mainile în el timp de 15 minute.
 

Adauga un comentariu