Remedii naturiste

Utilizari ale cojilor de legume si fructe in gradina

Publicat: 21 iun. 2020
coji de ceapa
coji de legume si fructe

Cum utilizam cojilor de legume si fructe? Departe de a fi simple risipe alimentare, cojile de legume si fructe sunt de fapt pline de beneficii. In loc sa le arunci in cosul de gunoi, dati-le sansa sa va fie de folos! Cojile de fructe si legume sunt materie organica bogata in nutrienti foarte apreciati de plante. In composter sau pentru alungarea daunatorilor de insecte, aflati cum sa le reciclati in mod inteligent.

Folositi cojile in compost

Daca aveti putin spatiu pentru a instala un composter, puteti adauga cojile pentru a face un compost bun pentru legume si gradina. Pe langa deseurile brune (frunze moarte, crengute, paie etc.), cojile de legume si fructe sunt intr-adevar deseuri verzi care ajuta la echilibrarea compostului la fel ca cojile de oua, florile ofilite si buruienile.

Este suficient sa amestecati totul in mod regulat pentru a permite materiei organice sa se aereze bine si sa respire. Apoi, lasa totul sa se descompuna usor. Si dupa, misiune indeplinita! Acest amestec, bazat, printre altele, pe deseurile menajere de casa poate fi utilizat ca ingrasamant natural pentru plante si pentru solul spatiilor verzi.

Cu toate acestea, nu toate cojile sunt bune pentru compost. Evitati coaja de avocado sau coaja de ananas, care se descompun foarte greu. Pentru bunastarea gradinii de legume, aveti grija si la cojile de citrice care aduc prea multa aciditate in compost.

Cum utilizam cojilor de legume si fructe? Impotriva daunatorilor

Exista mai multe modalitati de a folosi cojile impotriva daunatorilor plantelor:
– Cojile de citrice sunt ideale. Lamaia va respinge si furnicile. Pentru a fi amplasata in zone de tranzit.
– Folositi tulpini de broccoli pentru a scapa de muste
– Coaja de usturoi tine departe cea mai mare parte a insectelor

Doar asigurati-va ca inlocuiti cojile in mod regulat intrucat isi pierd eficienta prin descompunere.

Capcane pentru daunatori

Cojile sunt adevarate comori pentru a atrage daunatori.
– Sapati putin si asezati o farfurie umpluta cu coji de cartofi la nivelul solului. Acest lucru va atrage gandacii de cartofi din Colorado si ii veti putea elimina mecanic.
-Cojea de banane este foarte utila si aici. Ca repulsor, faceti gropi mici la baza plantelor pentru a alunga daunatorii. Sau pulverizati apa in care ati pus coji de banane. Le puteti utiliza, de asemenea, si adaugand in otet de cidru de mere. Turnati totul in fundul unei sticle taiate la jumatate in care partea de sus este asezata in ​​jos (ca o palnie). Acest lucru va atrage insectele, dar nu vor putea iesi si in cele din urma se vor ineca.

Cum utilizam cojilor de legume si fructe?

Cojile de morcov, de ceapa, usturoi, inima de salata, bucata de ghimbir, usturoi care a incoltit, salata creata. Deseurile de bucatarie pot fi adesea plantate in pamant sau germinate in apa inainte de a fi plantate si folosite astfel ca ingrasamant.

Adauga un comentariu