National

Cum va arata cel mai mare bazin olimpic din Romania – FOTO

Publicat: 24 iun. 2011
Pe terenul Clubului Sportiv Dinamo Bucuresti se construieste un bazin olimpic acoperit despre care autoritatile spun ca va fi cel mai modern si mai mare bazin din Romania. Proiectul costa statul român peste 9 milioane de euro (37 milioane de lei) si este realizat prin Compania Nationala de Investitii. Contractul de constructie a bazinului a fost câstigat în septembrie 2009 de firma Constructii Erbasu, iar initial bazinul ar fi trebuit sa fie gata în 12 luni de la începerea lucrarilor, potrivit gandul.info.
Elisabeta Lipa, presedinta Clubului Sportiv Dinamo, a declarat însa pentru gândul ca lucrarile vor mai dura probabil doi ani. „Dureaza foarte mult pentru ca terenul nostru este paralel cu bulevardul Barbu Vacarescu. Situatia e mai complexa, a fost nevoie de mai multe aprobari, de un zid de sprijin ca sa nu o ia casele la vale”, a spus Elisabeta Lipa. Bazinul de înot pentru competitiile olimpice va avea o lungime de 50 de metri si o latime de 25 de metri, cu adâncimea maxima de 2 metri. Bazinul de antrenament va avea lungimea de 25 de metri si latimea de 12,5 metri, cu adâncimi cuprinse între 1,2 si 1,6 metri.
Cladirea care va cuprinde bazinul olimpic va avea trei etaje si subsol, conform Primariei Sectorului 2, care a emis autorizatia de constructie la începutul anului 2011. La subsol se vor afla spatiile tehnice, vestiarele, sali de fitness si masaj, grupuri sanitare. La parter se vor afla cele doua bazine, vestiare, grupuri sanitare si birouri. Etajul 1 va fi destinat tribunei pentru public, care va avea 800 de locuri, iar la etajul 2 se va afla tribuna pentru VIP si pentru persoanele cu handicap, precum si cabine pentru transmisiile radio-tv si de presa. Terenul pe care va fi amplasata constructia are 6.400 de metri patrati si apartine clubului Dinamo. Cladirea va avea o înaltime de 16,4 metri si o suprafata construita de 3874,75 metri patrati.
 
Adauga un comentariu