National

Cum va fi vremea in perioada urmatoare

Publicat: 09 ian. 2019

Regimul termic se va situa in limite normale pentru perioada incadrata intre ultimele saptamani in ianuarie si inceputul lunii februarie, iar cantitatile de precipitatii vor fi excedentare in zone din estul, sudul, sud-estul, nordul si in Muntii Apuseni, conform prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), valabile pana la inceputul lunii februarie, potrivit Agerpres. Meteorologii noteaza ca, pe durata acestei saptamani, temperatura medie a aerului va fi mai coborata decat cea normala pentru acest interval la nivelul intregii tari, cu o abatere termica negativa mai accentuata in zonele montane. Cantitatile de precipitatii vor fi excedentare in cea mai mare parte a teritoriului, iar excedentul va fi mai pronuntat in estul si sud-estul teritoriului, precum si in zona muntilor Apuseni.

De asemenea, in intervalul 14 – 21 ianuarie, valorile termice vor fi in general apropiate de cele normale pentru aceasta saptamana, posibil usor mai ridicate in sud-vestul tarii. In privinta regimului pluviometric, acesta va fi excedentar in regiunile intra-carpatice, mai ales in zona muntilor Apuseni si in extremitatea nordica a tarii. In rest, cantitatile de precipitatii vor fi usor deficitare.  In ultima saptamana din ianuarie, estimarile de specialitate arata ca temperaturile medii se vor situa usor peste cele normale pentru aceasta perioada in sudul si sud-estul teritoriului si vor fi apropiate de mediile climatologice ale intervalului in rest. Totodata, cantitatile de precipitatii vor fi usor excedentare la nivelul intregii tari. 

Romania este paralizata de ger. Unde au fost inregistrate cele mai scazute temperaturi

Potrivit sursei citate, in perioada 28 ianuarie – 4 februarie, mediile valorilor termice se vor situa in jurul celor normale pentru aceasta saptamana, usor mai ridicate in sud si sud-est si usor mai coborate in regiunile nordice. Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul intregii tari, dar mai ales in jumatatea sudica a teritoriului.  Estimarile meteorologice pentru urmatoarele patru saptamani sunt realizate de catre ECMWF Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durata, fiind estimata media saptamanala a abaterilor temperaturii aerului si a cantitatilor de precipitatii fata de media perioadei 1993-2016.  ANM precizeaza ca fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit