National

Cum va fi vremea in tara in urmatoarele doua saptamani

Publicat: 25 ian. 2016
1
Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a publicat informatii referitoare la estimarea evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor in intervalul 25 ianuarie – 7 februarie 2016. In Moldova vremea se va incalzi treptat, astfel ca media temperaturilor maxime va creste de la 0 grade pe 25 ianuarie, la 9 grade pe 28 ianuarie, iar valorile termice nocturne vor ajunge, in acelasi interval, sa depaseasca usor punctul de inghet. Ulterior, pana pe 7 februarie se vor inregistra medii pozitive ale temperaturii aerului, ziua si usor negative, noaptea, conditii in care atat maximele cat si minimele vor fi usor mai ridicate decat normele termice din aceasta perioada a anului. Probabilitatea pentru precipitatii slabe, mixte va fi ridicata in 25-26 ianuarie, spre sfarsitul primei saptamani si din nou in unele zile ale intervalului 1-5 februarie. Vor fi conditii de polei. 
Banat – Vremea se va incalzi treptat, astfel ca media regionala a temperaturilor maxime va creste de la 2 grade pe 25 ianuarie, la 10 grade pe 28 ianuarie, iar valorile termice nocturne vor ajunge, in acelasi interval, sa depaseasca usor punctul de inghet. Intre 29 ianuarie si 31 ianuarie se va produce o racire usoara, apoi, pana pe 7 februarie, se vor inregistra medii pozitive ale temperaturii aerului si, atat maximele cat si minimele, vor fi usor mai ridicate decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului. Vor cadea precipitatii slabe, mixte in primele 2-3 zile, cand vor fi conditii de polei. Local va ploua slab spre sfarsitul primei saptamani si din nou in unele zile ale intervalului 1-5 februarie. 
Crisana – Vremea se va incalzi treptat, astfel ca media temperaturilor maxime va creste de la 1 grad pe 25 ianuarie, la 9 grade pe 28 ianuarie, iar valorile termice nocturne vor ajunge, in medie, la sfarsitul aceluiasi interval, la 2 – 3 grade. Intre 29 ianuarie si 31 ianuarie se va produce o racire usoara, apoi se vor inregistra medii preponderent pozitive ale temperaturii aerului si, atat maximele cat si minimele, vor fi usor mai ridicate decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului. Vor cadea precipitatii slabe, mixte in primele 2 zile, cand vor fi conditii de polei. Local va ploua in general slab spre sfarsitul primei saptamani si din nou in intervalul 1-5 februarie. 
Transilvania – Regimul termic va reveni treptat la normal, astfel ca media temperaturilor maxime va creste de la -2 grade pe 25 ianuarie, la 7 grade pe 28 ianuarie, iar valorile termice nocturne, desi in continuare negative, vor ajunge, la sfarsitul aceluiasi interval, apropiate de punctul de inghet. Intre 29 ianuarie si 31 ianuarie se va produce o racire u?oara, insa, incepand cu 1 februarie, se vor inregistra temperaturi usor mai ridicate decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului. Vor fi precipitatii slabe, mixte in primele 2-3 zile si din nou spre sfarsitul primei saptamani. Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata si intre 1 si 6 februarie. Vor fi conditii de polei. 
Maramures – Regimul termic va deveni normal, astfel ca media temperaturilor maxime va creste de la -2 grade pe 25 ianuarie, la 6 grade pe 28 ianuarie, iar valorile termice nocturne, desi in continuare negative, vor ajunge, tot pe 28 ianuarie, apropiate de punctul de inghet. Intre 29 ianuarie si 31 ianuarie se va produce o racire, insa incepand cu 1 februarie se vor inregistra in cursul zilei medii pozitive ale temperaturii aerului iar minimele vor fi, de asemenea, usor mai ridicate decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului. Probabilitatea pentru precipitatii slabe, mixte va fi ridicata in primele 2 zile, spre sfarsitul primei saptamani si temporar intre 1 si 7 februarie. Vor fi conditii de polei
Dobrogea – Vremea se va incalzi treptat, astfel ca media temperaturilor maxime va creste de la -4 grade pe 25 ianuarie, la 7 grade pe 28 ianuarie, iar valorile termice nocturne vor ajunge, la sfarsitul aceluiasi interval, sa devina usor pozitive. Intre 29 ianuarie si 7 februarie se vor inregistra, atat ziua cat si noaptea, medii pozitive ale temperaturii aerului, ceea ce semnifica faptul ca maximele si minimele vor fi usor mai ridicate decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului. Trecator vor fi fulguieli la inceputul intervalului. Local va ploua slab spre sfarsitul primei saptamani si din nou in unele zile ale intervalului 2-6 februarie. 
Muntenia – Desi vremea se va incalzi treptat, de abia pe 29 ianuarie media valorilor termice nocturne va atinge 0 grade. In schimb, valorile termice maxime vor deveni, in medie, inca din 26 ianuarie pozitive, urcand pana la 8 grade pe 28 ianuarie. Intre 29 ianuarie si 31 ianuarie se va produce o racire usoara, insa, incepand cu 1 februarie se vor inregistra, zilnic medii pozitive ale temperaturii aerului, iar atat maximele cat si minimele, vor fi usor mai ridicate decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului. Izolat vor fi precipitatii slabe, ninsori in prima zi si ploi spre sfarsitul primei saptamani si din nou in intervalul 3-5 februarie. Izolat se va semnala polei. 
Oltenia – Vremea se va incalzi treptat, astfel ca pe 29 ianuarie media valorilor termice nocturne va atinge 0 grade. In schimb, valorile termice maxime vor deveni pozitive, in medie, inca din 26 ianuarie, urcand pana la 8 grade pe 28 si 29 ianuarie. Dupa o usoara racire, incepand cu 1 februarie se vor inregistra, zilnic, medii pozitive ale temperaturii aerului, iar atat maximele cat si minimele vor fi usor mai ridicate decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului. Izolat vor cadea precipitatii slabe, predominant ploi, cu o probabilitate mai mare de aparitie intre 2 si 6 februarie. Vor fi conditii de formare a poleiului. 
La munte – Vremea se va incalzi treptat, astfel ca media temperaturilor maxime va creste de la -5 grade vor cadea ninsori slabe in primele 2-3 zile, spre sfarsitul primei saptamani si din nou in unele zile ale intervalului 1-7 februarie. Intre 29 ianuarie si 31 ianuarie se va produce o racire usoara, insa, incepand cu 1 februarie se vor inregistra zilnic medii usor pozitive ale temperaturii aerului si, atat maximele cat si minimele, vor fi usor mai ridicate decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului.




Adauga un comentariu