National

Cum va fi vremea în week-end: Ploi, ninsori si temperaturi scazute

Publicat: 06 ian. 2012
1

Sâmbata, valorile termice vor continua sa scada în cea mai mare parte a tarii. În regiunile din jumatatea de sud-est înnorarile vor persista mai ales pe timpul zilei si vor cadea precipitatii pe arii relativ extinse, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie.

La munte, în sud-estul Transilvaniei si în cea mai mare parte a Moldovei va ninge, în Muntenia si Oltenia vor fi ploi, lapovita si doar trecator ninsoare, iar în Dobrogea vor predomina ploile. În cursul noptii precipitatiile, cu precadere ninsori, se vor semnala doar pe arii restrânse în extremitatea de rasarit, iar spre dimineata si în cea de vest. Vântul va sufla moderat, cu intensificari în special ziua la munte, unde rafalele vor depasi 70 km/h, viscolind sau spulberând zapada, local în Moldova, unde trecator vor fi ninsori viscolite, precum si în Dobrogea si Baragan. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 si 8 grade, iar cele minime între -9 si 1 grad.

Duminica, regimul termic va fi caracterizat de valori în general apropiate de cele normale pentru începutul lunii ianuarie. În vestul si nord-vestul tarii, iar la începutul zilei în estul extrem vor fi înnorari si precipitatii locale, mai ales sub forma de ninsoare. În celelalte zone cerul va fi temporar noros, va ninge slab pe arii restrânse la munte si în Transilvania, în special seara si noaptea. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari în zona montana înalta si în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 si 6 grade, iar cele minime între -9 si 1 grad.

Adauga un comentariu