Lifestyle

Cum vă poate ajuta apa rece să slăbiți

Publicat: 23 oct. 2020
Cum vă poate ajuta apa rece să slăbiți

Când o persoană decide să meargă la dietă și începe să piardă în greutate, bea adesea tot felul de sucuri și ceaiuri pentru slăbit. Cu toate acestea, în mod paradoxal, cea mai eficientă băutură de slăbit este apa plată. Și știm până la trei argumente în favoarea sa.

Cu toții am auzit despre necesitatea de a bea aproximativ doi litri de apă pe zi. De fapt, această afirmație este destul de controversată – consumul de apă depinde de caracteristicile individuale ale corpului, domeniul de activitate, activitatea fizică și clima.

Consumul de apă în mod regulat vă va face mai puțin susceptibil la gustări nesănătoase, cum ar fi chipsuri și cartofi prăjiți, și vă va ajuta, de asemenea, să slăbiți. Prin urmare, dacă vă decideți să slăbiți, încercați mai întâi să beți mai multă apă rece. Există motive întemeiate pentru aceasta.

Apa accelerează metabolismul

Oamenii de știință germani de la sfârșitul anului trecut au aflat: două pahare de apă la temperatura camerei pot accelera metabolismul cu 30% într-o jumătate de oră. Corpul încălzește lichidul de la 22 la 37 de grade și își consumă energia pe el.

Apa arde calorii

Un studiu similar publicat în Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism afirmă că consumul regulat de apă rece poate arde încă 490 de calorii pe săptămână. Pentru ca organismul să poată încălzi un pahar de apă cu gheață la temperatura sa, este nevoie de aproximativ șapte calorii arse. Bând 10 pahare de apă rece pe zi timp de o săptămână, puteți scăpa de aproape 500 de calorii. Faceți acest truc în mod regulat pe tot parcursul anului și veți pierde mai mult de trei kilograme.

Apa va reduce porția de alimente consumate

Un studiu publicat în vara anului 2015 în revista Obesity a constatat că cei care au băut un pahar cu apă rece cu o jumătate de oră înainte de mese timp de 12 săptămâni au putut să slăbească cu 1,5 kilograme în plus. În general, totul este destul de logic: cu ceva timp înainte de masă, veți obține o parte din substanțele nutritive din apă și, de asemenea, reduceți senzația de foame, care vă ajută să vă simțiți mai repede.

 

Tags:Adauga un comentariu